Az egészségügyi ipar gyors digitális átalakuláson megy keresztül és ezzel együtt számos innovatív ötlet merül fel. Közülük sok úttörő ötlet szembesül a piacrajutás vagy a széleskörű elterjedés nehézségeivel, melyek a strukturális kihívásokban gyökereznek. Ez az a pont, ahol a DIGIVITALITY projekt a színre lép, segítséget kínálva az egészségügyi innovációk számára az egészségügyi szektorba való belépés felgyorsításához és a növekedéshez.

A DIGIVITALITY projekt alapvető küldetése, hogy elhárítsa a digitális egészségügyi innovációk előtt tornyosuló akadályokat. Felismerve a sürgető igényeket, a projekt az egészségügyi ökoszisztéma fontos szereplői közötti együttműködés megerősítésén dolgozik. Az együttműködés magában foglalja a start-upokat, az egészségügyi technológiai cégeket, a kórházakat és az innovációs központokat. A DIGIVITALITY projekt egy gyors, többdimenziós megvalósíthatóság-validációs folyamatot tervez meg, míg a kiválasztott digitális egészségügyi innovációk ezzel párhuzamosan termék és technológiai fejlesztésen, üzleti tervezésen, klinikai megvalósíthatósági validáción és korai fázisú egészségügyi technológia értékelésen (eHTA) mennek keresztül.

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karának Egészségügyi Menedzserképző Központja egyike annak a 6 országból való 13 szervezetnek, amelyek együtt dolgoznak Közép-Európa jövőbeli egészségügyének formálásán azzal a céllal, hogy könnyebben hozzáférhetővé és hatékonyabbá tegyék. Ezt úgy kívánják elérni, hogy nagyszerű ötleteket segítenek hozzá ahhoz, hogy eljussanak a széleskörű alkalmazás fázisába.

A projekt 2023. júliusában indult és 2025. decemberében fejeződik be, a cseh DEX Innovation Centre vezetésével.

A projektet az Európai Unió Interreg CENTRAL EUROPE programja társfinanszírozza.

Felhívás vállalkozásoknak: https://semmelweis.hu/emk/en/projects/ongoing-projects/digivitality/call-for-start-ups/

Kövesse a projekt Twitter és LinkedIn oldalát!