Magyarországon az utóbbi években egyre nagyobb figyelem fordul a betegbiztonság és a nem várt események csökkentése felé. Az EMK egyik fő irányvonala a minőségüggyel, egészségügyi ellátórendszer minőségfejlesztésével kapcsolatos kutató, oktató és fejlesztő tevékenység. Intézetünk elkötelezett a betegbiztonság javítása iránt, ezért hazai és nemzetközi szakmai partnerek bevonásával átfogó betegbiztonsági programot indított útjára „NEVES Betegbiztonsági program” néven. A NEVES (NEVES = NEm Várt ESemények) program főbb céljai:

  • Ellátási hibák, nem várt események előfordulásának csökkentése
  • Betegbiztonságot támogató szervezeti kultúra terjesztése
  • Az ellátási folyamat minőségének fejlesztése
  • Elkötelezett, témában jártas szakemberek továbbképzése
  • Széleskörű szakmai és lakossági tájékoztatás

A program elemei:

A NEVES Kutatási program az egészségügyi ellátás során előforduló nem várt események mögöttes tényezőinek feltárását segítő, az adatok szervezett gyűjtését, elemzését végző jelentési rendszer.

Tovább a NEVES Jelentési Rendszer oldalára

A NEVES Betegbiztonsági Fórum egy kéthavonta megrendezendő szakmai rendezvénysorozat, melynek létrehozásával célunk a betegbiztonsággal kapcsolatos kezdeményezések összefogása, tapasztalatcsere ösztönzése. A Fórum alkalmat ad a NEVES Kutatási program adatainak közös elemzésére, esettanulmányok bemutatására.

Tovább a NEVES Fórum oldalára