2024. április 25-én, a 22. IME Adatvezérelt egészségügy és kiberbiztonság konferencián igazgatónk, dr. Szócska Miklós nyitotta meg a tavaszi Hack4Cure Hackathon döntőjét az Egészség mindenkinek kategóriában. Dr. Mikesy Gergely– az ötletverseny főszervezője – moderálta a top 3 csapat 3-3 perces pitchét, amelyben a döntősök bemutatták a mentorok segítségével véglegesített ötletüket.

A végeredmény az összesített pontozás alapján került kihirdetésre. A versenyszabályzat szerint a legkisebb pontszámot kapó csapat került az első helyre. Alább ismertetjük a szavazatok összesítését:

A zsűri listája az április 20-ai versenyen:
1. Lehet jobb! – 1 pont
2. Polyp – 2 pont
3. InnovAID – 3 pont

Az IME konferencián a közönség az alábbi módon szavazott:
1. InnovAID – 1 pont
2. Lehet jobb! – 2 pont
3. Polyp – 3 pont

A fentiek alapján alakult ki a végső sorrend:
1. Lehet jobb! – 3 pont
2. InnovAID – 4 pont
3. Polyp – 5 pont

A győztes Lehet jobb! csapat ötlete az EgészségAblak applikáció továbbfejlesztésére irányult: az egészséges életmód elősegítésére implementálnának kurzusokat az alkalmazásba. Az InnovAid csapat egy gyógyszertári készlet monitorozó rendszert dolgozott ki, amely alapján a betegek az EgészségAblak applikációban tudják követni, hova fordulhatnak a vényre felírt gyógyszereik kiváltására. A Polyp csapat egy virtuális asszisztenst hozott létre, amely a tünetek alapján tud segíteni a betegeknek, hogy hova tudnak fordulni

Gratulálunk minden indulónak, sok sikert a nyertes csapatnak a továbbiakhoz!