2024. április 19-én, pénteken elrajtolt intézetünkben a kétnapos Hack4Cure Hackaton ötletverseny. Igazgatónk, dr. Szócska Miklós mellett a megnyitón előadást tartott dr. Joó Tamás egyetemi docens, adatvezérelt egészségügyi szakértő, valamint dr. Boussoussou Nora Ph.D. kardiológus, a Fenntarthatóság az egészségügyben tantárgy oktatója. Munkatársunk, dr. Mikesy Gergely, az esemény főszervezője is hasznos tanácsokkal látta el a nagy létszámban megjelent versenyzőket.

A csapatok két területen az „Egészség Mindenkinek” és a „Zöld Kórház” témában mérték össze a tudásukat, kreativitásukat. Felkészült mentor csapat is segítette a prezentációk kidolgozását.

Az intenzív, éjszakába nyúló munkát követően a 22 csapat versenyzői a mentorokkal szorosan együttműködve 2024. április 20-án, szombaton mutatták be a zsűrinek az innovatív, aktuális és előremutató ötleteiket egy 3 perces pitchben.

Az „Egészség Mindenkinek” téma zsűrijében dr. Sinkó Eszter egészségügyi közgazdász, a SE EKK dékánhelyettese, dr. Joó Tamás, dr. Parapatics Tamás, az NNGYK Mesterséges Intelligencia és Digitális Támogatások Főosztály főosztályvezetője és Dr. Liber Noémi innovációs szakértő, a PTE Általános Orvostudományi Kar, Transzdiszciplináris Kutatások Intézete intézetvezető-helyettes vett részt.

A „Zöld Kórház” témában pedig dr. Szócska Miklós, Lengyel Lívia, egészségügyi szakértő, az EMK kommunikációs igazgatója, Dr. Boussoussou Nora Ph.D. Planetary Health nagykövet, valamint dr. Szalóki Katalin, az AIPM – Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének igazgatója alkotta a zsűrit.

  • Az „Egészség Mindenkinek” témában 3 csapat, az InnovAid, a Lehet jobb! és a Polyp jutott tovább a 2024. április 25-ei Adatvezérelt egészségügy és kiberbiztonság konferencián tartandó döntőre.
  • A „Zöld Kórház” témában 6 csapat – a balsors, a Byte, a CyberCareCrew, az Intelligent Tranport Solutions, a Random és a Spartans – szerezte meg a lehetőséget arra, hogy a 2024. május 10-ei Magyar Kórházszövetség Konferencián szerepeljen a döntő megmérettetésen.

Mindkét konferencián a közönség szavazatai is befolyásolják majd a végső sorrendet.

Gratulálunk a résztvevőknek, a nyerteseknek pedig sok sikert kívánunk a továbbiakhoz.

Galéria

9kép