Alpern LindaAlpern Linda, egészségügyi vizuális kommunikációs szakember, Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ

8 éve dolgozik az egészségügy területén. A MOME-n végzett, ipari formatervezőként, majd a NEFI-ben kezdett el dolgozni a népegészségügyi kampányok kreatív csapatában. 2 év után érkezett az Egészségügyi Menedzserképző Központba, ahol már 8 éve egészségügyi vizuális kommunikációs szakemberként tevékenykedik.

Szakterületét 2 évig tanította is.

Mindeközben közel két évig a WHO munkatársa is volt, ahol digitális egészségügyi rendezvények vizuális kommunikációs anyagain dolgozott.


Dr. Boussoussou Nora Ph.D., Dr. Boussoussou Nóraorvos és kutató

Kardiológusként folytat gyógyító tevékenységet. Kutatóként az éghajlatváltozás egészségügyi hatásaival foglalkozik. A Kardiometeorológia tudományterület megalkotója.

A Fenntartható egészségügyi menedzsment egyetemi kurzus oktatója. Szívügye a fenntarthatóan működő egészségügy megvalósítása.


Dr. Deák MátéDr. Deák Máté, innovációs szakértő, PTE ÁOK Transzdiszciplináris Kutatások Intézete

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészkarának és Orvoskarának oktatója és kutatója. Nem csak az Egyetem keretein belül fontos számára a fejlesztés, közösségek és kistelepülések esetében is szervezi és támogatja a helyi termékek és szolgáltatások feltérképezését és piacosítását.


Dósa NorbertDósa Norbert, Semmelweis Egyetem Megelőző Orvostani és Népegészségtani Intézet, rezidens orvos

Mindig is érdekelte a biológia és kémia, ezért viszonylag egyértelmű választásnak tűnt számára az orvosi kar. Azonban az egyetem 6 éve alatt arra kellett rájönnie, hogy sokkal jobban érdekli a betegségek megelőzése, az egészségfejlesztés, mint egy egy konkrét kórkép kezelése, illetve a pszichológiai eszköztárai felé is kiterjed érdeklődése.

Ezért választotta a Megelőző orvostan és népegészségtan szakterületet. Az EMK-val többször is volt alkalma közösen részt venni programokban, például az Egészségpart projekt kapcsán. Ezen tapasztalatok alapján izgatottan várja, hogy a Hackaton révén ebbe az új kihívásba is belevághasson.


Dr. Joó TamásDr. Joó Tamás, közgazdász, egészségpolitikai szakértő, elektronikus információbiztonsági vezető, a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság elnökhelyettese

2011-2012 között a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft-nél dolgozott Market Access trainee pozícióban. 2012-től 2014-ig az Egészségügyért Felelős Államtitkárságon kezdetben gazdasági elemzőként, majd egy ágazati vezetői információs rendszer kialakítását célzó uniós projekt szakmai vezetőjeként, végül az ágazatvezető személyi titkáraként tevékenykedett.

2014-től az EMK senior egészségügyi közgazdászaként, majd adjunktusaként hazai és nemzetközi projektekben vesz részt, valamint digitális egészségüggyel, adattudománnyal, mesterséges intelligenciával, ipari befolyásolási technikákkal, egészségbiztonsággal és kibervédelemmel kapcsolatos területeken végzi kutatási és oktatási feladatait.

PhD hallgatóként a dohányzás visszaszorítására irányuló intézkedések értékelését és további beavatkozási lehetőségek kutatását támogató innovatív módszerekkel kapcsolatban végezte tanulmányait, doktori fokozatát 2022-ben szerezte meg.


Kiss ÁkosKiss Ákos, innovációs manager, Debreceni Egyetem – Innovációs ökoszisztéma központ

Korai fázisú startupok segítője, mentora, startup ökoszisztéma építő.

Fő területek: sport- és zeneipari innovációk, űripar.


Kováts TamásKováts Tamás, Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ

Az ELTE Természettudományi Karán programozó matematikusként végzett, több mint 20 éve egészségügyi adatokkal foglalkozik. Dolgozott az Országos Mentőszolgálatnál és az Országos Vérellátó Szolgálatnál, majd az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézethez került. Korábban az adattárház felépítésére, lekérdező felületek létrehozására koncentrált.

Jelenleg a strukturált adatokból történő predikciós modellek felépítésének lehetőségeit kutatja.


dr. Lendvay MarcellDr. Lendvay Marcellrezidens orvos, PhD-hallgató, Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Reumatológiai és Immunológiai Klinika

A pécsi Reumatológiai és Immunológiai Klinikán dolgozik rezidens orvosként és PhD-hallgatóként. Témája a csípő- és térd totál endoprotézist követő rehabilitációt befolyásoló faktorok felmérése.

Szeptember óta erősíti a PTE ITD csapatát. örömmel foglalkozik azzal, hogyan lehet átültetni az innovációkat az elméleti síkból a mindennapi gyakorlatba.

Szakértői leírás: mozgásszervi betegségekkel foglalkozó klinikai orvos.


Dr. Liber NoémiDr. Liber Noémi, intézetvezető-helyettes, innovációs szakértő, PTE Általános Orvostudományi Kar, Transzdiszciplináris Kutatások Intézete

Jogászként diplomázott a Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán, majd a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál Felsőfokú Iparjogvédelmi szakképesítést szerzett. Az innováció és a szellemi termék menedzsment terén az elmúlt tíz év során szerzett tudásának és tapasztalatának köszönhetően támogatja a hozzájuk érkező innovatív projekteket, csapatokat és startupokat.

Különböző projektekben és eseményeken vett részt és állítja, hogy nincs két egyforma csapat, projekt vagy kihívás. Pontosan emiatt élvezi annyira a munkáját és tekint rá úgy, mint élete és személyisége egyik fontos alapjára. Intézetük, az EIT Health RIS Hub-ként vállalt feladatainak megvalósításáért is ő felel.

Végül, de nem utolsósorban, intézetük igazgatóhelyetteseként az operatív feladatokat menedzseli, koordinálja és ellenőrzi.


Dr. Mikesy GergelyDr. Mikesy Gergely, általános orvos, egészségügyi menedzser, Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ

Az orvosi egyetem után elvégezte a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának egészségügyi menedzser MSc képzését, és ezzel párhuzamosan el is kezdett dolgozni az intézményben.

Főbb szakterületei közé tartozik a népegészségügy, azon belül is leginkább a különböző szűrőprogramok, valamint a digitális egészségügyi megoldások, valamint a mesterséges intelligencia fejlesztések egészségügyi bevezetése (szigorúan orvosi oldalról), de emellett foglalkozik projektmenedzsmenttel, valamint innovációs események szervezésével is.


Sódar GabriellaSódar Gabriella, operatív és projekt igazgató-helyettes, Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány. 

Multinacionális cégben, fejlesztéspolitikában betöltött vezető pozíciók után a technológia transzfer részt vezette a Semmelweis Egyetemen, majd a fenntarthatóság felé vette az irányt és a Kék Bolygó Alapítványban küzd a fenntarthatóbb életért.


Dr. Szalóki KatalinDr. Szalóki Katalin, az AIPM – Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének igazgatója 

Egészségügyi menedzser végzettsége mellett doktori fokozatát uniós jogból szerezte. 15 év diplomata karrier után az EIT Health kötelékébe került, majd a PwC nemzetközi tanácsadó cég uniós csapatát vezette és a fenntarthatósággal foglalkozó csapat alapító tagjai között volt jelen. Így a fenntartható egészségügy az életének két területét köti össze.


Dr. Vadas ViktóriaDr. Vadas Viktória, aneszteziológus, intenzív terápiás szakorvos, egészségügyi menedzser. 

13 évet töltött állami kórházakban, sürgősségi és intenzív betegellátásban, orvosként. Ebben az időszakban 2 évig az Egyesült Királyság magán kórházaiban, ügyeletes orvosként is dolgozott.

A klinikum után betekintést nyerhetett a vezetői oldal, a menedzsment világába is, orvosigazgatóként. 2023 óta a Semmelweis Egyetem Menedzserképző Központ munkatársa. Szakmai vezető koordinátorként a klinikai oldalt képviseli az intézetben zajló műhelymunka során.


Werling DóraDr. Werling Dóra, szemész szakorvos, egyetemi tanársegéd, PTE KK Szemészeti Klinika

2012-ben szerzett általános orvosi diplomát a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Az egyetemi tanulmányok után nappali PhD képzést kezdett, disszertációját 2017-ben sikeresen megvédte. 2016 óta dolgozik a Pécsi Tudományegyetem Szemészeti Klinikáján. Szakvizsgáját 2022-ben szerezte meg.