GYEREKNAP VOLT A KLINIKÁN! 
 
Az egészséges gyerekeket országszerte színes és vidám szabadtéri programok sokasága várta gyereknap alkalmából. Nekik lehetőségük volt a korlátok nélküli szórakozásra és önfeledt kikapcsolódásra. De mit csináltak május utolsó vasárnapján a kórházban gyógyuló beteg társaik? A Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján szerencsére róluk sem feledkeztek meg.
A Gyermekklinika munkatársai ugyanis önkéntesek bevonásával játékfoglalkozásokat szerveztek a számukra, lehetőség nyílt arcfestésre és mindegyik gyerek korosztályának megfelelő játékcsomagot kapott. A szervezők még a gyerekek személyes játékpreferenciáit is igyekeztek figyelembe venni. Volt akiket az osztályokon látogattak meg, de azok a gyerekek, akik elhagyhatták a kórtermet, közös játékműhelyen vettek részt, illetve a kimenőt kapók gyereknapi meseelőadásra látogathattak el.
Az idei gyereknapnak volumenéből adódóan számos támogatója volt. Önkéntesek vettek részt az esemény szervezésében és lebonyolításában az Őrzők Közhasznú Alapítvány, a Bókay Gyermekklinikáért Alapítvány, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika Betegeiért Alapítvány és az Amigos a Gyerekekért Alapítvány részéről. A felsorolt szervezeteken túl az ajándékcsomagok összeállításához tárgyi adománnyal járult hozzá a 4iG Nyrt., a CU Impex Kft és számos civil felajánló. A Karinthy színház a Gyermekklinika részére 50 db jegyet ajánlott fel gyereknapi meseelőadására.
Minden résztvevőnek és támogatónak ezúttal is hálásan köszönjük, hogy hozzájárult az idei gyereknap emlékezetessé tételéhez!