A Semmelweis Egyetem I. Sz. (Bókay) Gyermekklinikája Európa negyedik legrégebben alapított gyermekgyógyintézete, idén 182 éves.
 
A Bókay Gyermekklinika korábbi és jelenlegi vezetői és munkatársai is kiemelten fontosnak tartották a beteg gyermekek gyógyítása mellett a gyermekgyógyászat oktatását, valamint a mindenkori értelmiség nevelését is. E cél által vezérelve több mint 25 éven át tartottunk a Bókay Gyermekklinikán továbbképző délutánokat a gyermekgyógyász szakorvos vagy annak készülő fiatal kollégák számára. 2020-ban ezt a sorozatot folytatva, de megújulva a szakmai továbbképzések mellett, olyan fórumot hoztunk létre és olyan előadássorozatot indítottunk el, amely nemcsak a gyermekgyógyászat és orvostudomány szűk szakterületén képezi tovább kollégáinkat, hanem értelmiségiként, bemutat és megszólít olyan szakembereket, kiemelkedő személyiségeket is, akik szélesebbre tárják az ismeretek kapuit számunkra.
Ennek a jegyében a 2020/2021-es tanévhez igazodva indítottuk útjára a Bókay Akadémiát, amelyet a felsőoktatási félévekhez igazítunk és minden hónap elején, csütörtökön rendezünk meg délután 16-18 óra között.
 
Csecsemő és gyermekgyógyászok számára 2 kreditpont szerezhető a továbbképzésen való részvétellel és az online teszt kitöltésével. A pontok jóváírásához az oftex.hu portálon előzetes jelentkezés szükséges. Ezzel kapcsolatos technikai segítséget az igazgatói titkárságtól kaphatnak.
 
 

Meditime időpontfoglaló rendszer

Figyelem! Az online előjegyzési rendszer tekintetében Klinikánk az eddigi Reservio rendszerről átáll a Meditime rendszerére. Az átállás miatt 2023. augusztus 17-27. között nincs lehetőség a szakrendelésekre való előjegyzésre. Augusztus 28-tól a Klinikánk honlapján keresztül elérhető linken tudnak időpontot foglalni, amit a honlapon a Betegellátás -> Járóbeteg ellátás menüpontok alatt találnak. Megértésüket köszönjük!