Május 25.-én Ungváry Renáta tart előadást a Laktációs kutatásokról.

Mindenkit szeretettel várunk szerda reggel 8:30-10:00 között online, az alábbi linken.

https://semmelweis.zoom.us/j/95746061491

Meeting ID: 957 4606 1491

Ízelítő a tartalomból:

A részben már lezárult, részben folyamatban levő kutatások célja, hogy választ adjanak arra a kérdésre, hogyan növelhetjük a szoptatás időtartamát Magyarországon.

1. Lezárult egy két szakaszból álló csecsemőtáplálási attitűd kutatás, amely azt vizsgálta, hogy egy nemzetközi kutatásokban sokat használt skála, az Iowa Infant Feeding Attitude Scale alapján milyen szoptatással kapcsolatos attitűd jellemzi az anyákat, és ez az attitűd hogyan függ össze a szoptatási adatokkal. Ennek tanulságairól és eredményeiről szeretnék beszámolni, valamint azokról a problémákról, megoldásra váró feladatokról, amelyek ennek a kutatásnak a kapcsán kerültek felszínre, például a kérdezés módjával kapcsolatban, valamint a teljes kérdőív lekérdezésének időtartamára vonatkozóan..

2. Milyenek Magyarországon a szoptatási arányok? Kik, hogyan, milyen módszerekkel gyűjtenek erről adatot. Mivel magyarázhatók az erőteljesen eltérő adatok? Mit várhatunk sztenderdizált kérdések alkalmazásától?

3. A Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság jelenleg több, szoptatással kapcsolatos kutatást is finanszíroz. Folyamatban van egy közvélemény kutatás, amely az emberek szoptatással szembeni attitűdjét és a nyilvános szoptatáshoz fűződő viszonyát tárja fel. Ennek előzetes eredményeit is ismertetni szeretném.