A Semmelweis Egyetem EKK Mentálhigiéné Intézet 2021. szeptemberétől indítja az Iskolai szociális munka szakirányú továbbképzését.

Az óvodai és iskolai szociális munka elsődleges célja a köznevelési intézményekkel jogviszonyban álló gyermekek veszélyeztetettségének megelőzése, a családok segítése és pedagógusok nevelő munkájának segítése.

A hallgatóink ismereteket kapnak a társszakmák kompetenciájáról, dilemmájáról, amely segítheti saját szakmai határaik kialakításában, a koordinációban. A kommunikáció és konfliktuskezelő készségek fejlesztésével segítséget kapnak a szakemberek a kialakult konfliktushelyzetek kezelésében és ők is segítséget nyújthatnak a gyermekeknek, családoknak és pedagógusoknak a hatékony együttműködés elérésében.

Iskolai szociális munka szakirányú továbbképzésünkben fontos szerepet kap a resztoratív szemlélet, mentálhigiénés többlettudás és a csoportokkal végzett munka.

A képzésről és a felvételiről további információ az Intézet honlapján található: https://semmelweis.hu/mental/szakiranyu-kepzesek/iskolai-szocialis-munka/

Jelentkezési határidő: 2021. március 31.