A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kar Mentálhigiéné Intézete 2018. szeptemberben Közösségi és családi mediáció szakirányú továbbképzést indít. A képzést az Egyetem balassagyarmati telephelyén, az EFOP-3.4.3-16-2016-00007 sz. pályázat keretében valósítjuk meg. Ennek köszönhetően a kevésbé fejlett régiókban élő szakemberek ingyenesen vehetnek részt a három féléves képzésben.

A képzés célja, hogy a képzést elvégző szakemberek képessé váljanak a családi és közösségi konfliktusok kezelésére a tanulmányaik során elsajátított módszerek segítségével. A képzésen megszerzett mediációs ismeretek, kommunikációs- és konfliktuskezelési technikák készségszintű alkalmazásával segítsék a vitában álló felek közötti együttműködést, hogy az érintettek megtalálják a számukra legelőnyösebb megoldást. A mediáció módszere az élet sok területén alkalmazható: család, lakókörnyezet, egészségügy, szociális szolgáltatások, önkormányzati hivatalok, oktatási intézmények, egyéb társintézmények.

Jelentkezési határidő: 2018. június 18.

A képzésről és a jelntkezésről bővebb tájékoztatást a Szakirányú képzések, Közösségi és családi mediáció menüpontnál talál. (http://mental.semmelweis.hu/hu/kepzes-bemutatasa-mediacio)