MAGYAR PSZICHODRÁMA EGYESÜLET KONGRESSZUSA

A Magyar Pszichodráma Egyesület idén ünnepli 25 évfordulóját. Ez a jeles alkalom jó apropó az összegzéshez: Mit ért el az Egyesület ebben a negyedszázadban? Hol vannak a módszer határai? Mi van a szomszédban? Ezeknek a kérdéseknek szellemében szervezi/rendezi XI. Kongresszusát az Egyesület HATÁRJÁRÁS – Kapcsolataink dinamikája címmel.
Időpont: 2014. november 14-16.
Helyszín: Fasori Evangélikus Gimnázium (1071 Budapest, Városligeti fasor 17-21.)

Kongresszuson neves hazai és külföldi dramatisták mellett rokon módszerek képviselőit is meghívták a szervezők az előadásokra, workshopokra, kerekasztal-beszélgetésekre.
Bemutatkoznak a Magyar Pszichodráma Egyesület munkacsoportjai is: a szociodráma, a gyerekdráma, a bibliodráma, a playback és sok más munkacsoport mind-mind a pszichodráma határait feszegetve keresi az utat, hogy merre lehet a dráma varázslatos világát tovább kiterjeszteni.
Kapcsolatainkban különleges szerepe van a határoknak. Hol vannak az én határaim, és hol kezdődik a másik ember? Legyen szó terápiás, szakmai vagy magánéleti kapcsolatról: a másikkal való találkozás minden pillanatában újra és újra meghatározzuk az individualitás és az intimitás mértékét, és azt keresgéljük, kihez mi tartozik.

Figyelmükbe ajánljuk a november 12-14-i előkongresszust is, amelynek keretében két neves külföldi dramatista, Reinhard Krüger (Németország) és Eduardo Verdú (Norvégia) tart workshopot.

Jelentkezni a http://www.pszichodramakongresszus.hu/ honlapon lehet.