A gyászról és a gyászfeldolgozásról szóló tájékoztató kerekasztal-beszélgetésre szeretettel hívunk mindenkit az első magyarországi Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista Képzés (Grief Recovery Method Specialist®) kapcsán 2016. június 14-én, kedden 9.30-tól 10.30-ig a Semmelweis Egyetem Nagyvárad tér 4. szám alatti épületében, a Johan Béla teremben (NET XXI. emelet).

A kerekasztal résztvevői:
Dr. Harmatta János – Az OORI Tündérhegy Pszichoszomatikus és Pszichoterápiás Rehabilitációs Osztály osztályvezető főorvosa, pszichiáter, pszichoterapeuta, pszichiátriai rehabilitációs szakorvos, neurológus szakorvos, az orvostudomány kandidátusa, a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetének tudományos tanácsadója, a Pszichoterápiás Tanács Szövetség elnöke, a Magyar Pszichiátriai Társaság tiszteletbeli elnöke (a gyászról és a pszichoterápiás vonatkozásokról beszél)

Dr. habil. Hegedűs Katalin – mentálhigiénés szakember, hospice- és gyásztanácsadó, A Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének egyetemi docense és oktatási igazgatóhelyettese, a Magyar Hospice – Palliatív Egyesület volt elnöke (a hospice magyarországi történetéről és a gyásztanácsadói tevékenységről beszél)

Russell Friedman – A Grief Recovery Institute ügyvezető igazgatója, a The Grief Recovery Handbook, a When Children Grieve és más nagy sikerű könyvek társszerzője (a Gyászfeldolgozás Módszerről® (Grief Recovery Method®), valamint a Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista Képzésről beszél)

Dr. Török Szabolcs – családterapeuta, pszichoterapeuta szakorvos, mentálhigiénés szakember, a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetének egyetemi docense, általános igazgatóhelyettese (a mentálhigiéné és a prevenció fontosságáról, valamint az ezen területeken tevékenykedő segítő szakemberek szerepéről beszél)

Moderátor: Dr. Sarungi Emőke – felnőtt- és gyermekpszichiáter, csoportanalitikus pszichoterapeuta, gyászfeldolgozás specialista, a Szegedi Tudományegyetem Pszichológiai Intézetének címzetes egyetemi docense (a Gyógyulás a Gyászból Magyar Központról, az alapítványról és a tervekről beszél)

A Gyászfeldolgozás Módszer® (Grief Recovery Method®) a John W. James és Russell Friedman által alapított és vezetett Grief Recovery Institute-ból indult útjára az Egyesült Államokban a hetvenes években. Azóta több országban is létrejöttek és működnek a módszert alkalmazó és gyászfeldolgozás specialistákat képző központok. Magyarországon 2009-től folyik a módszer átadása a Gyógyulás a Gyászból Magyar Központban csoportosan és egyénileg, a gyászolók és sokféle érzelmi veszteséget átélt emberek megsegítésére. Az eddigi több száz résztvevő visszajelzései, és a Központ folyamatban lévő kutatásának eddigi eredményei alapján az önsegítő módszer hatékony lehet a haláleseti gyász és sokféle érzelmi veszteség feldolgozásában, valamint a feldolgozatlan gyász okozta testi és lelki egészségkárosodások megelőzésében.

A Gyászfeldolgozás Módszer® Magyarországon való elterjedésének és honosításának egyik fontos lépése az első angol nyelvű Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista Képzés, amely Russell Friedman vezetésével 2016. június 15. és 18. között kerül megrendezésre Budapesten. Ennek kapcsán a tájékoztató kerekasztal beszélgetésen a gyászról, a Gyászfeldolgozás Módszerről®, a gyász- és veszteség feldolgozásának lehetőségeiről, a prevenció és az egészségmegőrzés megközelítéseiről fognak beszélgetni a résztvevő szakemberek.
2015. június 20-án jegyezték be a Gyógyulás a Gyászból Alapítványt, amelynek célkitűzése más egészségmegőrző szemléletű tevékenységek mellett elsősorban a Gyászfeldolgozás Módszer® minél szélesebb körben történő elterjesztése Magyarországon. A kuratórium elnöke Osváth Viola, kuratóriumi tagok: Czabarka Zsuzsanna és Dr. Sarungi Emőke.

A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációkat a gyogyulasalapitvany@gmail.com e-mail címre várjuk 2016. június 11-ig.

További információ:
www.gyogyulasagyaszbol.hu
www.griefrecoverymethod.com