A „Szoptatásért” Magyar Egyesület 2015. november 21-én tartotta fennállásának 20. évfordulója alkalmából megrendezett Jubileumi Konferenciáját.

A konferencia célja az volt, hogy bemutassa a szoptatás támogatásnak azokat a „színtereit”, amelyekhez az Egyesület tevékenysége is kötődik: a szülészeti ellátástól az anyatársak és szakemberek nyújtotta segítségen, illetve a szakemberek képzésén át a szoptatás káros tápszermarketing elleni védelméig.

A konferenciára az Egyesület megjelenttette Jubileumi Kiadványát, amely az elmúlt 20 év történetének bemutatásán túl összefoglalja a szoptató anyák támogatásának különböző lehetőségeit is. A Kiadvány az Egyesület honlapjáról letölthető:

http://www.szoptatasert.hu/sites/default/files/SZME_Jubileumi_kiadvany_2015_web.pdf

A „Szoptatásért” Magyar Egyesület a szoptatás támogatás szakterületén hazánkban a La Leche Liga mellett a legszélesebb körű szakmai tevékenységre visszatekintő, legnagyobb létszámú civil szervezet, amely az ezen a területen dolgozó egészségügyi szakembereket és laktációs szaktanácsadókat tömöríti. Tevékenységének magja a szoptatással, szoptatás segítésével kapcsolatos oktatás, ismeretterjesztés egészségügyi szakembereknek és családoknak; ebben a témában az Egyesület oktatói rendelkeznek az országban a legnagyobb tapasztalattal és szakmai múlttal.

Európában egyetlenként, a Semmelweis Egyetem szakmai partnereként az Egyesület oktatói részt vesznek a laktációs szaktanácsadó szakirányú továbbképzésben, immár hatodik éve.