9. TOUR DE BÓKAY

JÓTÉKONYSÁGI KERÉKPÁROS FELVONULÁS

9. alkalommal kerül megrendezésre a Semmelweis Egyetem Gyermekklinikájának jótékonysági családi napja, a Tour de Bókay. A programsorozat keretében június 16-án, vasárnap délelőtt a Bókay Gyermekklinikától pontosan 10 km távolságra lévő Bókay-kertbe tekernek a résztvevők lassú, családbarát tempóban. A közös biciklizést követően a célállomásnál szórakoztató programok várják az érdeklődőket. A kerékpáros felvonulásra jegyet váltó jótékonykodók idén a Bókay Gyermekklinika Intenzív Terápiás Osztályának gyűjtését támogatják.

A Semmelweis Egyetem Gyermekklinikája hazánk legelső, Európa 4. legrégebbi gyermek-gyógyintézete, amely több mint 140 éve folyamatosan fogadja a beteg és ellátásra szoruló gyermekeket. A Klinikán évente 225.000 kiskorú páciens fordul meg, 1.500 gyermeket kezelnek intenzív osztályon, és mintegy 1.000 életmentő műtétet hajtanak végre.  Az innováció, a folyamatos szakmai fejlődés és a betegedukáció mellett az intézmény nagy hangsúlyt fektet a prevencióra és az egészséges életmód hirdetésére. Ennek szellemében kerül megrendezésre idén is a Tour de Bókay jótékonysági kerékpáros felvonulás, ahol a mozgás szeretete mellett, a hagyományoknak megfelelően, a jótékonykodás is szerephez jut.

Életmentő fekhely

Idén a Gyermekklinika Intenzív Terápiás Osztályának közvetlen támogatására nyújt lehetőséget a Tour de Bókay. A részvételi díjból (2.000 Ft/fő vagy 5.000 Ft/családi jegy) befolyó teljes összeget egy állítható méretű intenzív terápiás és ápolási ágy vásárlására fordítják a szervezők.

A Bókay Gyermekklinika Intenzív Terápiás osztályán jelenleg 6 kisebb és 2 nagyobb magasságú gyermek számára kialakított ágy található. Ezek az ágyak speciális kialakításuknak köszönhetően számos panelből épülnek fel, egyszerre segítik a gyógyító személyzet munkáját és kímélik a gyermekeket.

Az új berendezés beszerzése kiemelten fontos: mivel növeli az Osztály befogadóképességét, lehetőséget teremt arra, hogy szükség esetén egyszerre több serdülőkorú gyermek életéért küzdjenek a szakemberek. A berendezés összesen 4 318 000 Ft-ba kerül. Akinek nem áll módjában részt venni az eseményen, az életmentő fekhely megvásárlását közvetlenül is támogathatja a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány hivatalos oldalán.

Tekintse meg a korábbi Tour de Bókaykat megörőkítő képgalériát:

Galéria

7kép
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A program

Délelőtt 9:30-tól nyílik lehetőség a nevezésre és a regisztrációra a Bókay Gyermekklinika (Bókay János u. 53.) udvarán. Közös bemelegítés után 11:00 órakor veszi kezdetét a hatóságok által felügyelt és biztosított felvonulás a lezárt útszakaszon. Az egyórás biciklizést követően a Bókay-kertben szórakoztató családbarát programok és koncertek várják a résztvevőket. A partner civilszervezetek ingyenes foglalkozásokkal várják a jótékonykodó családokat. Ugrálóvár, csillámtetoválás, arcfestés, kézművessátor, lufihajtogatás, bohócok, táncház és sok egyéb meglepetés vár minden érdeklődőre. A 9. Tour de Bókay részletes programját ezen a hivatkozáson tekintheti meg.

Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. Tekerjen Ön is egy kicsit a kicsiknek!