Megérkezett az új típusú EEG műszer Klinikánkra! Egy újabb lépés hogy minél több megszületett gyermek egészségéért tehessünk!
Hálásak vagyunk a széleskörű összefogásért!
Sok magánszemély, Onespire Zrt, ExxonMobil Hungary, Ferro-Sped Szállítmányozás, Smarteq AV Solutions – Rendezvénytechnika, Keskeny Nyomda, EXCEED ORPHAN S.R.O.
Az új típusú EEG segítségével koraszülöttek, illetve érett újszülöttek agyi működését tudják megfigyelni. Ez elengedhetetlen minden olyan betegünknél, akinél felmerül a klinikai görcs gyanúja, aki kritikus rossz állapota miatt az intenzív terápia teljes tárházát igényli, vagy például születés körül oxigénhiányt élt át. Az eszköz alkalmas az agy háttértevékenységének, az agykárosodás mértékének vizsgálatára, valamint a görcsállapot észlelésére illetve a görcsgátló kezelés hatásosságának követésére. A pontosabb mérés, követés segítségével megelőzhető a további agykárosodás kialakulása.
Új korszerű készülékünk abban különbözik a korábbiaktól, hogy a skalp bőrébe szúrandó tűelektródák helyett különböző méretű sapkákba vannak az elektródák beleágyazva, így folyamatosan, FÁJDALOMMENTESEN, akár napokon keresztül lehet velük követni az újszülöttek agyi tevékenységét.
 
Egy ilyen eszköz több, mint 13 millió Forintba kerül. Hálásak vagyunk minden nagylelkű támogatónknak! 
Kérjük, hogy 1%-ával idén is rendelkezzen a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány javára! Adószámunk: 18222432-1-42
Ha közvetlenül támogatná munkánkat: Bankszámlaszámunk 10403387-00031000-00000008
 

Galéria

5kép