A Gasztroenterológiai- és Hepatológiai Osztályunk kezelője új bútorzatot kapott!
 
A Bókay Gyermekklinika Alapítvány 2024 év elején a kezelő és folyosói bútorzat elkészíttetésével segítette az Osztályon dolgozók munkáját. A gyógyszer-, és egyéb eszköz tároló szekrényeken túl, egy új kezelőágy is helyet kapott. A több, mint 2,7 millió Forint értékű beruházást az Alapítvány az szja 1% felajánlásokból finanszírozta.
 
A Gasztroenterológiai és Hepatológiai Osztályunk évente 900-1000 fekvő gyermekbeteget lát el.
A Gasztroenterológiai részleg a gyermekkorban előforduló összes gyomor, bélrendszeri probléma kivizsgálását és kezelését kínálja. Ezen belül is kiemelt jelentőségű a gyulladásos bélbetegségben (IBD) szenvedő gyermekek gondozása és kezelése. A részleghez tartozik a Biológiai Terápiás Ambulancia, ahol a gyermekek az európai ajánlásokat követve a legmodernebb szintű biológiai kezelésben részesülhetnek.
 
A Hepatológiai részleg az országban az egyetlen hely, ahol a súlyos májbeteg gyermekeket és csecsemőket ellátják. Az ország egész területéről fogadunk kóros májfunkciós értékekkel rendelkező, ismeretlen eredetű májbetegségben szenvedő, illetve májgyulladásban szenvedő gyermekeket.
Szívből köszönjük az Alapítvány támogatását! 
 
————————————
„Egy kicsit a Kicsiknek”
Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 10403387-00031000-00000008
Adószám: 18222432-1-42