Tisztelt Szülők, Hozzátartozók!

Pest vármegyében 2024. február 1-jétől változik a háziorvosi ügyeleti rendszer, így a gyermek háziorvosi ügyelet is. Ha Pest vármegyében Budapest területén kívül laknak, kérjük, figyelmesen olvassák el tájékoztatónkat. Budapest területén lakóknak változatlan az ügyeleti rendszer.

A háziorvosi ügyelet az enyhe, nem veszélyes, de heveny panaszokat okozó betegségek kivizsgálására, kezelésére, enyhítésére szolgál. 2024. február 1-jétől az Országos Mentőszolgálat veszi át Pest vármegyében ennek szervezését. Az Önök háziorvosi ügyeleti szolgálati helyéről helyben vagy a 1830-as telefonszámon tudnak tájékozódni. Az ügyeleti pontokon felnőtt- és gyermekbetegeket is ellátnak. Kifejezetten gyermek háziorvosi ügyeleti ellátóhely 3 helyszínen létesül, Cegléden, Érden és Vácott.

Az új ügyeleti rendszerről a következő linken találnak részletes információkat: https://www.mentok.hu/wp-content/uploads/2024/01/OMSZ_UGYELETI_SZOLGALAT_HIRDETES_PEST_240119.pdf

Fontos elmondanunk, hogy klinikánk sürgősségi betegellátása változatlan rendszerben működik. A heveny, súlyos panaszokkal rendelkező gyermekeket a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján a Bókay utcai részleg Sürgősségi Betegellátó Osztályán látjuk el a megszokott területi ellátás szerint. A járó- és fekvőbetegellátás nem változik.

Javasoljuk, hogy enyhe panaszokkal keressék az ügyeletet, súlyos esetekben keressék klinikánkat. Természetesen veszélyeztető, kifejezetten súlyos panaszoknál mentőt kell hívni a 112-es számon. Bizonytalanság esetén hívják a 1830-as számot.

Köszönjük együttműködésüket!

Budapest, 2024. január 31.

Dr. Szabó Attila

egyetemi tanár, igazgató

Dr. Krivácsy Péter

osztályvezető főorvos, Sürgősségi Osztály

Meditime időpontfoglaló rendszer

Figyelem! Az online előjegyzési rendszer tekintetében Klinikánk az eddigi Reservio rendszerről átáll a Meditime rendszerére. Az átállás miatt 2023. augusztus 17-27. között nincs lehetőség a szakrendelésekre való előjegyzésre. Augusztus 28-tól a Klinikánk honlapján keresztül elérhető linken tudnak időpontot foglalni, amit a honlapon a Betegellátás -> Járóbeteg ellátás menüpontok alatt találnak. Megértésüket köszönjük!