Tisztelt Szülők, Hozzátartozók!

Pest vármegyében 2024. február 1-jétől változik a háziorvosi ügyeleti rendszer, így a gyermek háziorvosi ügyelet is. Ha Pest vármegyében Budapest területén kívül laknak, kérjük, figyelmesen olvassák el tájékoztatónkat. Budapest területén lakóknak változatlan az ügyeleti rendszer.

A háziorvosi ügyelet az enyhe, nem veszélyes, de heveny panaszokat okozó betegségek kivizsgálására, kezelésére, enyhítésére szolgál. 2024. február 1-jétől az Országos Mentőszolgálat veszi át Pest vármegyében ennek szervezését. Az Önök háziorvosi ügyeleti szolgálati helyéről helyben vagy a 1830-as telefonszámon tudnak tájékozódni. Az ügyeleti pontokon felnőtt- és gyermekbetegeket is ellátnak. Kifejezetten gyermek háziorvosi ügyeleti ellátóhely 3 helyszínen létesül, Cegléden, Érden és Vácott.

Az új ügyeleti rendszerről a következő linken találnak részletes információkat: https://www.mentok.hu/wp-content/uploads/2024/01/OMSZ_UGYELETI_SZOLGALAT_HIRDETES_PEST_240119.pdf

Fontos elmondanunk, hogy klinikánk sürgősségi betegellátása változatlan rendszerben működik. A heveny, súlyos panaszokkal rendelkező gyermekeket a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján a Bókay utcai részleg Sürgősségi Betegellátó Osztályán látjuk el a megszokott területi ellátás szerint. A járó- és fekvőbetegellátás nem változik.

Javasoljuk, hogy enyhe panaszokkal keressék az ügyeletet, súlyos esetekben keressék klinikánkat. Természetesen veszélyeztető, kifejezetten súlyos panaszoknál mentőt kell hívni a 112-es számon. Bizonytalanság esetén hívják a 1830-as számot.

Köszönjük együttműködésüket!

Budapest, 2024. január 31.

Dr. Szabó Attila

egyetemi tanár, igazgató

Dr. Krivácsy Péter

osztályvezető főorvos, Sürgősségi Osztály