Az idei második félévben megrendezett Méregkeverők Klubja tanfolyam az Anafilaxia, méh- és darázsméreg allergia ellátásában ismét kiváló lehetőséget biztosított a szakterület fejlődését elősegíteni, így nagy örömmel vártuk az érdeklődőket a Koós terembe október 14-én, ahol betekintést nyerhettünk a rovarcsípések és az allergének okozta reakciók világába. Tanfolyamunk évről évre egy olyan szakmai műhely, ahol kifejezett figyelmet fordítunk a felmerült problémakörök és kérdések megvitatására, tapasztalatcserére.

Kiemelkedően fontos a rovarméreg allergia felismerése és az ellátás közösségi ismertetése, hogy a beteg időben megkaphassa a szakszerű segítséget. Valamennyien, a nagyszerű előadásoknak köszönhetően láthattuk, hogy ez korunkban is mekkora kihívást jelent, mennyire időszerű és kiemelkedően fontos az életmentő segítséget nyújtó tudás. Tanfolyamunkon a legfontosabb gyakorlati szempontokat és az allergológián messze túlmutató új szervezési rend kérdéseit is megismerhették a résztvevők, érdekes és izgalmas információkkal gazdagodhattak, akik e tudományos nap részesei voltak akár személyesen, akár a zoom rendszeren keresztül.

Köszönjük előadóinknak Dr. Csoma Zsuzsannának, Dr. Nagy Eszternek, Dr. Belső Nórának, Dr. Komlósi Zsolt Istvánnak, Dr. Farkas Henriettének, Dr. Visy Beátának, Dr. Várkonyi Juditnak, Dr. Papp Gábornak, Dr. Nagy Adrienne-nek, Dr. Budai Dórának, Dr. Brugós Lászlónak, Dr. Mezei Györgyinek és Dr. Balogh Ádámnak, akik az anafilaxia tudományának legkiválóbb képviselőiként arra törekedtek, hogy előadásaikkal felkeltsék a hallgatóság figyelmét ez iránt az érdekes tudományág iránt. Megtudhattuk milyen mechanizmusok zajlanak, milyen módszerekkel, terápiákkal gyógyítanak.

Köszönjük szépen előadóinknak az együttműködést és résztvevőinknek, hogy megtiszteltek bennünket az érdeklődésükkel!