Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a Fiatal Gyermekgyógyászok XXI. Konferenciája a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház szervezésében Alsópáhokon.

„A három napos rendezvény pénteken izgalmas csapatépítő játékokkal és szakmai workshopokkal indult, ahol szó esett az anyatejes táplálásról, a csecsemőkori sárgaságról, az eszméletlen beteg ellátásáról, „szívbajokról”, illetve egy szimulációs gyakorlaton is kipróbálhattunk magunkat. Szombaton és vasárnap számos érdekes előadást hallgattunk meg az ország minden tájáról. Rezidenseink és fiatal szakorvosaink is szép számban szerepeltek esetbemutatásaikkal és klinikai kutatási eredményeikkel, többen közülünk díjazásban is részesültek:

A konferencia legjobb előadása: dr. Béres Nóra

Szekció I. díjasok: dr. Csizek Zsófia (pulmonológia), dr. Elekes Iringó (gasztroenterológia – hepatológia), dr. Máté Vanda (varia), dr. Koós Olivér (neurológia)

Szekció külön díjasok: dr. Jockers Judit Xenia (endokrinológia-anyagcsere-genetika), Pomlényi Petra TDK hallgató (ITO)

Csapatjátékok nyertes csapat tagjai: dr. Mahdi Leina, dr. Berta László

Egy kerekasztal beszélgetésen a generációk közötti hasonlóságokról és különbségekről gondolkodtunk közösen. Szombat este a Festetics kastélyt látogattuk meg, itt a vacsora után egy kötetlen zenés-táncos estét tölthettünk el.

Vasárnap került sor az új vezetőség megválasztására, a tagság szavazatai alapján a következő időszakban dr. Csizek Zsófia, Klinikánk fiatal szakorvosa lesz a szekció elnöke. Gratulálunk neki!

Köszönjük a Bókay Gyermekklinikáért Alapítványnak és az Őrzők Alapítványnak a támogatást és a szervezőknek ezt a három napot, szuperül éreztük magunkat, jövőre találkozunk! 🙂

Herczeg Vivien és Hőbör Bence

Meditime időpontfoglaló rendszer

Figyelem! Az online előjegyzési rendszer tekintetében Klinikánk az eddigi Reservio rendszerről átáll a Meditime rendszerére. Az átállás miatt 2023. augusztus 17-27. között nincs lehetőség a szakrendelésekre való előjegyzésre. Augusztus 28-tól a Klinikánk honlapján keresztül elérhető linken tudnak időpontot foglalni, amit a honlapon a Betegellátás -> Járóbeteg ellátás menüpontok alatt találnak. Megértésüket köszönjük!