Új, oktatási funkciókat is ellátó műtőegységgel, sokoldalúan használható modern CT-berendezéssel adták át a megújult Arcrekonstrukciós Centrumot az I. Sz. Bókay Gyermekklinika-n. A beruházás egyetemi és pályázati forrásokból, valamint jelentős részben a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány gyűjtési akciójából és külső adományozók segítségével valósulhatott meg, mintegy 160 millió forint értékben.
 
„Nagy öröm, hogy egy megújult infrastruktúrát adunk át itt a központban, amely néhány év alatt betegellátó, oktató és kutató egységként gyakorlatilag a semmiből országos, sőt nemzetközi centrummá nőtte ki magát” – kezdte köszöntőjét dr. Szabó Attila klinikai rektorhelyettes. Az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója az intézményt bemutatva elmondta, ez nemcsak betegellátó egység, hanem továbbképző hely, oktató- és kutatóközpont is. Jól mutatja ezt, hogy Nyugat-Európa több országából járnak ide tanulni, számos nemzetközi kapcsolat alakult ki az elmúlt időszakban.
„Az elmúlt években, különösen a koronavírus-időszak óta jelentősen megnőtt az itt ellátandó gyermekek száma, ez adta az alapját annak, hogy ez az önálló egység létrejöhetett” – emelte ki dr. Nagy Krisztián egyetemi docens. Az Arcrekonstrukciós Centrum vezetője kifejtette, a fekvőbetegeket ellátó osztályból, ambuláns egységekből és műtőből álló részleg az előírásoknak megfelelő szakmai szinten biztosítja az ellátást: az osztályon 5 sebész, 2 fül-orr-gégész, 3 szakápoló, 3 logopédus, szoptatási tanácsadónő, és külön páciens-koordinátor foglalkozik a betegek menedzselésével. A szakember hozzátette, többségében négyévesnél fiatalabb gyerekeket látnak el, de ezen belül minden második betegük egyévesnél is fiatalabb, az ágyak ennek megfelelően vannak kialakítva.
 
„A műtőberuházás része volt a modern levegőztető-rendszer, a műtőasztal, műtő lámpák, és a megfelelő műszerezettség. Nemcsak veleszületetett arc fejlődési rendellenességgel, hanem általános fül-orr-gégészeti panaszokkal is felkereshetik őket” – tette hozzá.
 
Hálásan köszönjük támogatóinknak, akik hozzájárultak a Centrum létrejöttéhez:
Szerencsejáték Sevice Nonprofit Kft.
MVM Partner Zrt.
Köztársasági Elnöki Hivatal
Maximál Építő Zrt.
Futureal Magagement Szolgáltató Kft.
 
——————————
„Egy kicsit a Kicsiknek”
Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 10403387-00031000-00000008
Adószám: 18222432-1-42