Az I. Sz. Bókay Gyermekklinika Műveseosztálya 1985 óta működik: az ország egyetlen gyermek hemodialízist végző centrumának első vezetője Dr. Sallay Péter volt, aki azóta is aktívan dolgozik az osztályon.
A kezdetektől részt vett a gyermek vesetranszplantációs programban, szakmai tudása, elhivatottsága, türelme, humora és a betegek szeretete megkérdőjelezhetetlen.
A Magyar Szervátültetettek Szövetsége Dr. Sallay Péternek, Klinikánk nyugalmazott egyetemi adjunktusának a veseátültetett gyermekekért végzett áldozatos és elkötelezett munkájáért „A szervátültetettek szolgálatáért” életműdíjat adományozta – egy különleges díjátadóval.
Szívből gratulálunk!
A díjat Feszt Tímea – a Trappancs Egyesület elnöke – adta át, aki a magyarországi szervátültetett gyermekek rehabilitációs programjának alapköveit letette a 2000-es évek legelején, mely úton – többek között – Sallay Tanár Úr is kísérte és segítette az első perctől kezdve.
Egy különleges „Bókay-s csapat” is segített a díj átadásában: mindannyian veseátültetettek, van közöttük, aki múlt héten járt utoljára kontroll vizsgálaton Sallay doktornál, és van akit gyermekkorában látott utoljára, közel 30 éve.
Nagyon megható pillanatok voltak, könnyek csillogtak a szemekben
Mszsz Trapilap