Október 6-án csütörtökön rendezték meg a Richter Anna Díj premier eseményét, amellyel elindult az ötödik pályázati időszak is, de emellett az eseményén bemutatták a negyedik évad díjazott projektjeiről készült kisfilmeket, többek között Klinikánk projektjét is.
 
Oktatókonyha – hogy az anyagcsere-betegséggel élő családok élete könnyebb legyen
 
A Semmelweis Egyetem I. Sz. Bókay Gyermekklinika-ján nemcsak diabétesszel vagy cöliákiával, hanem veleszületett anyagcsere-betegséggel élő gyerekekkel és szüleikkel is foglalkozik Kiss Erika dietetikus és az egészségügyi kategória győztes csapatának többi tagja. A szakemberek olyan oktatókonyhát hoztak létre, amely rendszeresen megszervezett, jó hangulatú közös főzéseknek ad helyet. Céljuk, hogy támogató közösségben, játszva tanuljanak a nehéz élethelyzettel küzdő érintett családok.
 
Szily Nóra újságíró, pszichológus zsűritag büszke arra, hogy ez a Nyugat-Európában bevett gyakorlat Magyarországon elsőként a Richter Anna Díj támogatásával valósult meg. „Ezek a családok nap mint nap megküzdenek azzal, hogy gyerekük nem ehet olyan hétköznapi dolgokat, amiben fehérje, glutén vagy egyéb összetevő található. Óriási küzdelmeken keresztül varázsolják változatossá a család étrendjét, nagy áldozatok árán. Látom magam előtt, ahogy Erikával nemcsak sütés-főzés lesz az oktatókonyhában, de egy nagy adag szeretettel, csipetnyi vidámsággal mosolyt is csal majd a szülők és gyerekek arcára.”
A színpadon minden csapattal egy-egy zsűritag beszélgetett, akik beszámoltak róla, miként lett az ötletből valóság, miként keltették életre a díjnyertes projektjeiket. Mindannyian egyetértettek abban, hogy a Richter Anna Díj új távlatokat nyitott hivatásukban, és az elismerésnek köszönhetően olyan álmuk válhatott valóra, amit a Richter támogatása nélkül nehezen tudtak volna létrehozni.
A gálán készült fotók itt tekinthetők meg: https://drive.google.com/…/1JXUHUykaqLF3X…
 
A Richter Gedeon Nyrt. célja, hogy kezdeményezésével olyan projektek megszületését tegye lehetővé, melyek hozzájárulnak a hazai egészségügy és oktatás fejlesztéséhez, az ott dolgozók munkakörülményeinek jobbá tételéhez, össztársadalmi változásokat indítsanak el mindannyiunk életminőségének javítását is szolgálva, minőségi változást hozva a hétköznapokba.
Az eseménnyel elindult az ötödik pályázati időszak is, mely alkalmából újabb, Junior kategóriával bővül a Díj.
 
2022. november 27-ig újra lehet pályázni a Richter Anna Díjra, a pályázatok feltöltésének, valamint a legfontosabb információknak, híreknek a www.richterannadij.hu felülete ad helyet. Az érdeklődők naponta friss tartalommal és izgalmas nyereményjátékokkal találkozhatnak a facebook.com/richterannadij közösségi oldalon.

Meditime időpontfoglaló rendszer

Figyelem! Az online előjegyzési rendszer tekintetében Klinikánk az eddigi Reservio rendszerről átáll a Meditime rendszerére. Az átállás miatt 2023. augusztus 17-27. között nincs lehetőség a szakrendelésekre való előjegyzésre. Augusztus 28-tól a Klinikánk honlapján keresztül elérhető linken tudnak időpontot foglalni, amit a honlapon a Betegellátás -> Járóbeteg ellátás menüpontok alatt találnak. Megértésüket köszönjük!