Újabb fejlesztésről számolhatunk be!
 
A Bókay Gyermekklinika Alapítvány közreműködésével a Gasztroenterológiai és Hepatológiai Osztály két gyermekfürdőjének teljes körű felújítása valósult meg. A fürdőszobák új kialakítása során külön figyelmet fordítottunk, hogy minden gyermek számára könnyen használható és megfelelő legyen. A legkisebbek számára pelenkázó is került beépítésre.
 
A több, mint 5 millió forint összegű beruházás a MVM Energetikai Zrt. támogatásából tudott megvalósulni, amit ezúton is hálásan köszönünk, az osztályon gyógyuló kis betegeink nevében is!
Gasztroenterológiai és Hepatológiai Osztály évente 900-1000 fekvő gyermekbeteget lát el. Ehhez társul még a Gasztroenterológia és Hepatológiai Ambulancia működése.
A Gasztroenterológiai részleg a gyermekkorban előforduló összes gyomor, bélrendszeri probléma kivizsgálását és kezelését kínálja. Ezen belül is kiemelt jelentőségű a gyulladásos bélbetegségben (IBD) szenvedő gyermekek gondozása és kezelése. A részleghez tartozik a Biológiai Terápiás Ambulancia, ahol a gyermekek az európai ajánlásokat követve a legmodernebb szintű biológiai kezelésben részesülhetnek. Lehetőség van egyedülálló módon akár újszülöttkortól kezdődően endoszkópos vizsgálatok végzésére, mind diagnosztikus, mind akár terápiás céllal is. Sebészeti osztályunkkal együttműködésben a gyulladásos bélbetegek legmodernebb endoszkópos műtéti ellátása mellett tápláló szondák behelyezését is végezzük bármelyik életkorban.
A Hepatológiai részleg az országban az egyetlen hely, ahol a súlyos májbeteg gyermekeket és csecsemőket ellátják. Az ország egész területéről fogadunk kóros májfunkciós értékekkel rendelkező, ismeretlen eredetű májbetegségben szenvedő, illetve májgyulladásban szenvedő gyermekeket. Amennyiben szükséges, a májátültetés indikációjának felállítása, az átültetéshez szükséges vizsgálatok elvégzése, az arra való felkészítés és gondozás is feladatunk.
Májtranszplantációt követően a Hepatológiai Osztály végzi a gyermekek követését és ellenőrzését. Jelenleg kb. kilencven 18 év alatti májtranszplantált gyermek áll az osztály gondozása alatt.
A Bókay Gyermekklinika Alapítvány a Klinika teljes gyógyító spektrumát átfogó és támogató közhasznú alapítvány. Tevékenységét a gyógyító munka támogatása mellett, az ehhez szükséges berendezések, műszerek beszerzése céljából, valamint a Gyermekklinikán gyógyító orvosok képzése érdekében és javára végzi.
————————————
„Egy kicsit a Kicsiknek”
Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 10403387-00031000-00000008
Adószám: 18222432-1-42