A Magyar Ápolók Napjára
 
„Az ápolás szent és tiszta hivatás, hiszen a szenvedőnek enyhülést, a haldoklónak könnyebbséget, a gyógyulónak életet ad, de szent és tiszta hivatásra csak az emberszeretet teheti.”
Florence Nightingale
 
Kedves Ápoló Kollégák!
A legszebb és legszentebb hivatás mások segítése, a rászorulók, betegek gyógyítása, ápolása. Tenni ezt mindig, minden helyzetben és a legnehezebb körülmények között is. A hivatást sokan sokféle módon értelmezik. Ha a lexikonok száraz és rövid értelmező leírásait vesszük alapul a hivatás szónál megtaláljuk a következőket: „életcél, feladat” vagy a „Teremtő által valakire ráruházott feladat”. Soha nem volt kétséges, hogy Önök hivatást választottak. Az elmúlt 2 év mindenki számára bebizonyította, hogy a legnehezebb körülmények között is kitartanak és a legmagasabb szinten végzik munkájukat.
Önök nemcsak szakmai tudásukkal, de kis betegeink felé áradó szeretetükkel is gyógyítanak. Reményt és hitet adnak beteg gyermeknek, szüleiknek, családoknak a legnehezebb helyzetekben is.
Ma Önöket köszöntjük és köszönjük munkájukat. Köszöntik Önöket a beteg gyermekek, szülők, nagyszülők és mi, Önökkel együtt dolgozó munkatársak. Isten éltesse Önöket, a Semmelweis Egyetem I. Sz. Bókay Gyermekklinikájának ápolóit ma és az év minden napján, hiszen hivatást választottak, amelyért minden nap köszönet jár!
 
Budapest, 2022. február 19.
 
Dr. Szabó Attila
Igazgató