A hétvégén zajlott Debrecenben a Magyar Gyermekorvosok Társaságának éves tudományos konferenciája. A tudományos ülés keretében ismertette Szócska Miklós államtitkár a “VASGYÚRÓ” programot, amely a gyermekegészségügy kiemelt fejlesztését célozza.oklevel

A közgyűlés úgy határozott, hogy a 2014-es éves nagygyűlést Budapesten rendezik, közösen a Gyermeksebészeti Társasággal. Ennek különleges jelentőséget ad, hogy jövőre ünnepli 175. éves fennállását a Bókay Klinika és 100 éves lesz a hazai gyermeksebészet. A jövő évi konferencia rendező elnökei: dr. Tulassay Tivadar, dr. Verebély Tibor és dr. Szabó András.

A nagygyűlés keretében adták át Tulassay Tivadarnak a Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrum Tanácsának elismerő oklevelét és a “90 éves a Debreceni orvosképzés” emlékplakettet. Parragh György centrumelnök méltatásában elmondta: “a tanács a Semmelweis Egyetem volt rektorának, az egyetemi klinikák volt elnökének, a SE I. Sz. Gyermekklinika igazgatójának kimagasló és példamutató vezetői tevékenységért” ítélte oda a kitüntetést.

Forrás: I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika