Tavaly szeptember óta közel 2,3 millió forintot gyűjtött az Amway Hungária a Semmelweis Egytem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika Intenzív Osztályának, a támogatást a klinika orvosi műszerekre fordítja.
A pénzt jelképesen egy óriáscsekk formájában adta át az Amway részéről Törőcsik Dalma dr. Tóth-Heyn Péternek, az intenzív osztály vezetőjének.

858350_348696058578859_119192423_o

A SOTE I. sz. Gyermekklinika Intenzív Osztálya az egyetlen gyermekintenzív osztály a fővárosban, ahol veseelégtelen gyermekeket is el tudnak látni művese-készülékkel. Az Amway eddigi adományaiból most már arra is lesz lehetőségük, hogy olyan életmentő orvosi műszert is beszerezzenek, amely többek között a veseelégtelenségben szenvedő kis betegeken tud majd segíteni. Az osztályon intenzív ellátást igénylő gyermek-belgyógyászati és posztoperatív eseteket látnak el. A belgyógyászati betegségek között kiemelt jelentőséggel bírnak például az anyagcsere-betegségek, de sok légúti betegséget is kezelnek itt, elsősorban koraszülötteknél. Az osztály nyolc beteget tud ellátni és megfigyelni, illetve egy időben négy beteget géppel lélegeztetni.

T-Sz.Sz.

Forrás: marketinginfo.hu