Betűméret: A A A

BőrŐrök

Klinikánk a bőr- és nemigyógyászat bizonyos, a fiatalokat közvetlenül érintő témáit felölelő tájékoztató előadás sorozatot vezet Prof. Dr. Sárdy Miklós kezdeményezésére. Az egészségprogram témakörei: fényvédelem, anyajegyek, bőrdaganatok, tetoválás és testékszerek, szexuális úton terjedő betegségek, szexualitás és fogamzásgátlás, test- és bőrhigiénia, arcápolás.


2020. I. félévi előadásaink: 

január 17. (péntek) 10:30-13:30
február 14. (péntek) 10:30-13:30
március 20. (péntek) 10:30-13:30
április 17. (péntek) 10:30-13:30
május 15. (péntek) 10:30-13:30
június 12. (péntek) 10:30-13:30

regisztráció az előadásokra

Felhívjuk figyelmüket, hogy a nagy érdeklődés miatt a 2019-es őszi időpontok beteltek, ezekre jelentkezéseket már nem tudunk fogadni.

2019. II. félévi előadásaink:

szeptember 20. (péntek) 10:30-13:15
október 18. (péntek) 10:30-13:15
november 15. (péntek) 10:30-13:15
december 13. (péntek) 10:30-13:15

BőrŐrök film

A BőrŐrök Program sikere →

Magunkról

A BőrŐrök Egészségprogram

A fiatalkorúak bőrápolást illető tájékozatlansága, a bőrrákok egyre gyakoribbá válása, a tetoválás és a piercing kritikátlan terjedése, ezek szövődményeinek nem-ismerete, valamint az elmúlt években a fiatal nemibetegek arányának növekedése is alátámasztotta azt az igényt, hogy szükséges a fiatalok bőrgyógyászati ismereteinek bővítése, szexuális felvilágosítása, megóvása a környezeti ártalmaktól, bőrkárosító divatirányzatoktól, valamint a nemi fertőzésektől. Ezért egy nagy népszerűségnek örvendő, a bőr- és nemigyógyászat bizonyos, a fiatalokat közvetlenül érintő témáit felölelő tájékoztató előadás sorozatot indít Klinikánk Prof. Dr. Sárdy Miklós kezdeményezésére. A 2017. évi Kutatók Éjszakája rendezvényhez idén először csatlakozott a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika, ahol nagy sikerrel tartottak fiatal szakorvosaink tájékoztató előadásokat.  Mindez alátámasztja azt az igényt, hogy szükség van a 10-20 év közötti fiatalok felvilágosítására.

2017. novemberében Klinikánkon megalakult a BőrŐrök csapata, s ezzel elindította egészségprogramját.

BőrŐrök:  

Prof. Dr. Sárdy Miklós, igazgató, ötletgazda
Dr. Kuroli Enikő, bőrpatológus
Dr. Kovács Anikó, bőrgyógyász szakorvos
Bencés Ilona, klinikai vezető ápoló
Dr. Hodossy-Virágh Andor, bőrgyógyász rezidens
Dr. Tamási Béla, bőrgyógyász szakorvos
Dr. Gergely László Hunor, bőrgyógyász szakorvos 
Tóth Anikó, orvostanhallgató

Kezdetben elsősorban a fővárosi VIII. és IX. kerület középiskolás diákjait és kísérő tanáraikat hívtuk meg előadásainkra, de ma már – a nagy érdeklődésre való tekintettel – más kerületek és vidéki iskolák jelentkezését is szívesen vesszük.

Az előadások helyszíne: a Bőrklinika udvari tanterme (kb. 200 fős befogadó képességgel).

Az egészségprogram főbb témakörei: fényvédelem, anyajegyek, bőrrákok, tetoválás és testékszerek, bőrhigiénia, szexuális úton terjedő betegségek, arcápolás. A programsorozat várhatóan folytatódik majd. Részvétel minden diák és tanár számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, a hely biztosításának érdekében.

Előadóink:

Dr. Kuroli Enikő, patológus

„Fényvédelem, anyajegyek, melanoma”   

Az előadás a napsugárzás káros hatásairól (mit is tehetünk, ha “tüzesen süt le a nyári nap sugára”?), különböző bőrtípusokról, anyajegyekről, a bőr rosszindulatú, festékes daganatáról, a melanomáról, valamint a szolárium káros hatásairól szól, sok képpel, ábrával illusztrálva, érdekesen, humorosan.


Dr. Kovács Anikó, klinikai szakorvos

„Bosszantó piros pöttyök”

Az előadásban a serdülőket leggyakrabban érintő bőrbetegségről, az aknéről lesz szó.  A helyes otthoni arcápolás, a kozmetikai kezelési lehetőségek mellett a bőrgyógyászhoz fordulás indikációit is megvitatjuk. Emellett a szőrtelenítés lehetőségeiről, mellékhatásairól esik szó.


Bencés Ilona, klinikai vezető ápoló, Astellas-díjas, diplomás ápoló

„ Turmix – egészségnevelés élvezetesen”

Előadásomban mindennapi tevékenységek egészséggel-betegséggel összefüggő vonatkozásait mutatom be, tudományos tényekkel alátámasztva.  Pl: Hogyan terjednek a fertőzések tüsszentéssel és érintéssel?  Hogyan mossunk helyesen kezet? Milyen mindennapi dolgok gyorsítják az öregedést? Mi történik, ha keveset alszunk? Mit kezdjünk az izzadással? stb.


Dr. Hodossy-Virágh Andor, rezidens

„Ékszer – ésszel”

Az előadásban a tetoválások és testékszerek díszítő célját tönkretevő, ritka, de egyre gyakoribbá váló szövődményeiről lesz szó, kiemelve, hogy ki az, akinek nem tanácsos a bőrét ily módon ékesítenie.


 

Dr. Tamási Béla, klinikai szakorvos, az Országos STD Centrum és Diagnosztikai Központ helyettes vezetője

„Te és a szexuális úton terjedő fertőzések: hogyan állj nyerésre?”

Szifilisz, herpesz, HPV, tripper, HIV?

Minden, amit tudni akartál a szexuális úton terjedő fertőzésekről: tünetek, megelőzés, hogyan terjednek és hogyan nem. Tabuk és prédikációk nélkül.


Dr. Gergely Hunor, klinikai szakorvos

“Szex – nem tudom hova tegyem”

Mit? Hova? Mikor? Miért?</br /> Rövid összefoglaló a nemi szervek anatómiájáról és a szex élettanáról.


Tóth Anikó, orvostanhallgató

A fogamzásgátlás ezer arca – Egy cél, sok eszköz

 

 

 

 


Támogatóink: 

   

Partneriskola Program

Partneriskola Program

A programunkban résztvevő iskolák számára nemcsak helyszínt és szervezett formában történő szakmai támogatást nyújtunk a prevenció, egészségügyi felvilágosító-nevelői munka terén, hanem a legtöbb diákot mozgósító iskola számára év végén oklevelet és díjazást, valamint ezen felül – mint szakmai partner – médiamegjelenést is biztosítunk honlapunkon és a közösségi médián keresztül.

Ha 2019-ben az Ön iskolája is szeretne bekerülni a SE Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika Partneriskolai Programjába, kérjük regisztrációjukat és részvételüket, minél nagyobb létszámban a BőrŐrök előadásaira.

Amennyiben 200 fő feletti diákot hoznak el tájékoztató előadásainkra, nagy eséllyel pályázhatnak programunkra. A nyertes iskolákat a BőrŐrök csapata választja ki, melynek eredményhirdetése decemberben lesz.

Partneriskola Program →

Fényképek

Fényképalbumok
(az albumok megnyitásához kattintson a képre)

 

2019. január 18.

2019

2019. február 15.

 

2019. március 8.

2019. április 12.

2019. május 17.

2019. május 31.

2019. szeptember 20.

 
 
 

 

2018. január 19.

2018

2018. február 16.

 

2018. március 9.

2018. március 10.

2018. április 20.

2018. május 11.

2018. szeptember 24.

2018. október 19.

2018. november 16.

 

2018. december 14.