2.1. Mélyföldszint: (a liftek nyomógombján „0”)

A Baross utcai főbejáraton belépve jobb oldalon van a recepció, a látogató ruhatár és a járóbetegek bejelentkezésére, irányítására szolgáló számítógépes munkahely. Ugyanezen a szinten az alkalmazottak számára fenntartott helyiségek és a működéshez tartozó egyéb kiszolgáló részlegek vannak. Az udvar felőli két bejárat csak a mentő által szállított betegek közlekedésére szolgál. Az épület két oldalán lévő bejáratok a köznapi forgalom előtt zárva vannak; a két oldalsó lépcsőház helyett a bal oldali lifteket kérjük használni.

2.2. Magasföldszint: (a liftek nyomógombján „M”)

Ide és a magasabb emeletszintekre a bal oldali liftek egyikével juthatnak fel. Az épület jobb szárnyában található az EKG, a légzésfunkció, az endoszkópos, a sebészeti és belgyógyászati vizsgáló helyiségek. Ugyanitt található a befekvő betegek részére szolgáló felvételi iroda, a ruhatár, az értékmegőrző, a kisműtétek elvégzésére alkalmas IV. műtő, valamint a gyógytorna helyiség is.

Az épület bal szárnyában helyezték el a klinikai gyógyszertárat, az izotóp- és ultrahang-laboratóriumot, és a radiológiai részlegeket (hagyományos röntgen, komputer tomográf [CT], angiográf [érfestéses vizsgáló]).

2.3. Az 1. emelet: (a liftek nyomógombján „1”)

Az épület középső részét a modern oktatáshoz szükséges minden technikai berendezéssel ellátott tanterem foglalja el. A tanterem mellett található a szervtranszplantációk szervezését, adminisztrációját végző koordinátorok irodája. Az épület jobb szárnyában a Transzplantációs Nefrológiai részleg található, ahol a vese- és a hasnyálmirigy + vese kombinált átültetésben részesült betegek teljes körű ellátása történik, beleértve a műtét előtt vagy műtét után szükségessé váló művesekezelést, belgyógyászati kezeléseket is. A bal oldali szárnyban a kémiai, biokémiai, a bakteriológiai és a virológiai laboratórium van.

2.4. A 2. emelet: (a liftek nyomógombján „2”)

Az épület két szárnyában levő Sebészeti osztályok kórtermeiben részben az általános vagy speciális sebészeti beavatkozás miatt felvett betegeket, részben a máj- és veseátültetésen átesett betegeket látjuk el.

Középen található a Professzori iroda, a Titkárság, a klinikavezető főnővér, az igazgatóhelyettesek valamint az orvosok szobái.

2.5. A 3.emelet: (a liftek nyomógombján „3”)

Ezen a szinten alakították ki a három műtőt (I, II. III.), az aszeptikus és a szeptikus intenzív osztályokat és a központi sterilizáló helyiségeit.

2.6. Az 1., a 2., és a 3. kiegészítő szint: (a liftek nyomógombján „A”, „B”, „C”)

E szinteken csak a személyzet által használt helyiségek találhatók, a betegek és látogatók számára zárt terület.

Az első és a második emelet udvar felőli folyosóin középen és a fekvőbeteg osztályok folyosóinak végén a látogatók fogadására alkalmas társalgókat alakítottunk ki.