Az elmúlt két évtizedben a korábbi, a lakosság által is jól ismert sebkezelési elvek és gyakorlatok megváltoztak. A hazai és nemzetközi kutatási eredmények alapján elfogadottá vált, hogy a hagyományos, száraz kötszerekkel történő sebkezelési gyakorlattal szemben a úgynevezett nedves sebkezelés előnyökkel jár. A népi gyógyászat, sőt, már ókori egyiptomiak is használtak olyan kötéseket, amik alatt a seb nem száradt ki. Egy elmélet szerint a nyereg alatt puhított hús legendája, a kalandozó magyarok idejéből, onnan ered, hogy a hosszú út során a ló hátán keletkezett nyereg által okozott sebeket kezelték nyers hús darab segítségével.

A modern technológia lehetővé tette az úgynevezett félig áteresztő, lélegző kötések alkalmazását. Ezek előnye, hogy a bőr pórusait a seb környezetében nem zárják el, a seb nem fülled be, felületéhez is juthat oxigén, ugyanakkor nem szárad ki, ezáltal a természetes gyógyító folyamatok szabadon, akadály nélkül végbe mehetnek.

Klinikánkon nagy tapasztalattal, szakmai, kutatási háttérrel kezeljük az idült, korábban nem gyógyuló sebeket csakúgy, mint a hirtelen fellépő fertőzéseket és a zavartalanul, szinte maguktól gyógyuló friss műtéti sebeket.

A sebváladék hozamától, a seb jellegétől függően választjuk ki több tucat lehetőség közül a megfelelő kötszereket, majd a seb állapotától függően új típusúra cseréljük azt. Időről időre, kontroll vizsgálatok alkalmával ellenőrizzük a sebek méretét, mélységét, környezetüket, készen arra, hogy az alkalmazott terápiát, a beteg szempontjait is figyelembe véve a mielőbbi sebgyógyulás érdekében változtassunk a korábban alkalmazott módszeren.

A kezelés elején előfordulhat, hogy gyakoribb kontroll vizsgálati intervallumokat javaslunk, annak érdekében hogy pontosan láthassuk, hogyan viselkedik az egyedi páciens egyedi sebe. Ezt követően általában lehetőség van a vizitek gyakoriságának csökkentésére.

Az első kezelés gyakran ügyeleti időben, sürgősséggel történik, attól függően, milyen hirtelen alakult ki a seb, illetve milyen sürgősen van szükség valamiféle beavatkozásra.

A kontroll vizsgálatok már nyugodtabb körülmények között, felújított ambulanciánkon történnek, ahol a kezelőorvos mellett speciális szaktudással rendelkező asszisztencia is segít, átvállalva jelentős adminisztrációs és szervezési, akár logisztikai terheket.

Célunk, hogy minden betegünknek megtaláljuk az optimális kezelési módot, hogy mielőbb fájdalmak és korlátozottság nélkül térhessenek vissza normál életvitelükhöz.