Ágylétszám, betegforgalom

A klinika 85 ágya közül 12 szolgálja az intenzív ellátást igénylő betegeket. Évente 150-200 veseátültetést, 50-60 májátültetést, 10-12 kombinált vese- és hasnyálmirigy átültetést, valamint 1800-2000 általános sebészeti műtétet végzünk. A járóbetegrendelések naponta 100-150 beteget látnak el.

Orvosi technológia

A klinika fel van szerelve mindazokkal a modern, ún. „high tech” lehetőségekkel, amelyeket ma a beteg joggal elvár az egészségügytől. Automata laboratórium, mozgatható és stabil ultrahangkészülékek, légkondicionált műtők és intenzív osztály, környezetbarát központi sterilizáló, korszerű altatógépek és betegmegfigyelő rendszerek, izotóp vizsgálókészülék, endoszkópos, angiográfiás (érfestés) és számítógépes röntgenvizsgálati (CT) lehetőségek biztosítják a színvonalas betegellátást. A komputerizált, videovetítési lehetőséggel ellátott előadóterem az orvos- és ápolóképzés, továbbképzés, valamint tudományos rendezvények, és ülések lehetőségét biztosítja. A betegágyakhoz kapcsolható telefonok, a minden kórteremhez csatlakozó külön WC és fürdőszoba a betegek kényelmét szolgálja. Ehhez járul a személyzet korrekt munkája, ami gyakran nem pótolható még a „high tech”-kel sem.

Alkalmazottak

A betegek megfelelő kivizsgálásáról, gyógyításáról, ápolásáról és ellátásáról 46 egyetemi-, 25 főiskolai diplomás, ezen kívül szakápolók, szakasszisztensek, gazdasági, műszaki, adminisztrációs és élelmezési alkalmazott munkakörbe sorolható dolgozók gondoskodnak. Az intézetben a betegek és az értékes berendezések biztonságáért a recepció munkatársai felelnek. A klinika dolgozói a világ 9 nyelvén beszélnek, beleértve a román, orosz, flamand, spanyol és szerb nyelveket is. A diplomások 3/4 része egy, 1/4 része több szakvizsgával és tudományos fokozattal rendelkezik.