A Transzplantációs és Sebészeti Klinika Alapítvány célja a szervtranszplantált betegek és a klinika által kezelt egyéb betegek ellátásának javítása és a gyógyítás feltételeinek jobbítása, új gyógyító eljárások bevezetésének támogatása, valamint egészségnevelés, egészségügyi felvilágosító munka, egészségügyi oktatás, egészségügyi szakképzés, egészségügyi szervezés és tudományos munka támogatása, a szervtranszplantált betegek érdekében történő klinikai kutatások végzése és végeztetése, rehabilitációjának segítsége, egészségügyi karbantartása és optimalizálása, továbbá a szervátültetésre váró betegek optimális kivizsgálásának segítése, élődonoros szervátültetési program támogatása és felvilágosító és szakmai segítő tevékenység adott betegcsoportokban a szervátültetésre szoruló betegek szakszerű felkutatásához. A cél megvalósítását segítő eszközök felkutatása, új ismeretek megszerzése, támogatások igénybevétele és nyújtása.

Kivételes örömünkre szolgálna, ha személyi jövedelemadójának 1%-ával
vagy bármilyen mértékű felajánlásával a Transzplantációs és
Sebészeti Klinika Alapítványát támogatná.

Szíves támogatásukat köszönjük!

Cím: 1082 Budapest, Baross u. 23-25.

Adószám: 18180853-1-41

Számlaszám: CIB Bank 10702404-27644407-51100005

 „Mi nem üzletből csináljuk, amit csinálunk. Hanem mi megtanultuk azt, hogy a Szentlélek a maga szeretete meg a bölcsessége szerint adja az ajándékait, és nekünk a gyógyítás ajándékát adta. Nem föltétlenül csodatételt. De megadta azt a képességet és érzéket, hogy belenézünk a betegnek a szemébe, és meglátjuk, mi a baja, vagy az első próbálkozásra jó a diagnózisunk, és jó gyógyszert tudunk adni.” (Szent Kozma és Damján)

Az alapítvány közhasznú tevékenységei:

  • betegségmegelőzés
  • fekvőbetegek és járóbetegek részére gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenyés
  • betegek egészségügyi ellátását elősegítő (orvostechnikai) és egyéb eszközök, berendezések megszerzése
  • nevelés és oktatás, képzésfejlesztés, ismeretterjesztés
  • tudományos kutatómunka végzése, tanulmányutak, kongresszusok szervezése, az azokon való részvétel
  • betegek részére kiadványok, könyvek, szórólapok, betegtájékoztatók, valamint oktatási-, tudományos-, audiovizuális anyagok kiadása, beszerzése
  • jótékonysági akciók szervezése, ilyen akciókban való részvétel
  • egészségügyi dolgozók munkafeltételeinek javítása