A klinikán működő gasztroenterológiai járóbeteg ellátás, a fekvőbeteg osztály és az endoszkópos labor a felső emésztőrendszeri betegségek széles spektrumának vizsgálatára és kezelésére nyújt lehetőséget.

A leggyakoribb kórképek (refluxbetegség, gyomor-és nyombélfekély) gyanúja esetén gyomortükrözéssel igazolhatjuk a betegséget. A hagyományos vizsgálaton túlmenően lehetőség van speciális módszerek révén a diagnosztikus pontosság növelésére, rákmegelőző állapotok vagy korai rosszindulatú elváltozások felismerésére.

Lisztérzékenységre (coeliakia vagy glutén szenzitív enteropathia) utaló panaszok, laboratóriumi eltérések vagy a betegséghez gyakran társuló társbetegségek fennállása esetén a kórkép felismerését, a rendszeres gasztroenterológiai gondozást és részletes táplálkozási (dietetikai) tanácsadást biztosítunk.

Klinikánk gasztroenterológusai részt vállalnak az akut vérző betegellátásában is. Az endoszkópos vérzéscsillapítás sikertelensége esetén sebész kollégák biztosítják a sürgős műtéti megoldást.

Tervezett műtéti megoldásra nagyméretű, panaszt okozó rekeszsérv, nyelőcső szűkület vagy a nyelőcső alsó szakaszának ellazulási képtelensége (achalasia) eseteiben van lehetőség a klinikán.

Speciális javallatok esetén (szemmel nem észlelhető emésztőrendszeri vérzés, vékonybélre lokalizálódó Cronh-betegség gyanúja) vékonybél kapszulás endoszkópos vizsgálat áll rendelkezésre intézetünkben.

A gastroscopia betegtájékoztatót megtekintheti, vagy letöltheti <<itt>>