A gyulladásos bélbetegségek közül a leggyakoribbak a Crohn-betegség és a colitis ulcerosa. A Klinikán és az egyetemi társintézményeinkben lehetőség van az összes korszerű diagnosztikus eljárás (endoscopia, CT és MR diagnosztika, kapszulás endoszkópos vizsgálat) gyors megvalósítására. A kapott leletek alapján tapasztalt gasztroenterológusból, sebészből, radiológusból, dietetikusból, speciálisan képzett nővérből álló csapat segít megtalálni a legmegfelelőbb gyógymódot – legyen az gyógyszeres vagy műtéti megoldás. Szükség esetén kórházi felvételt is tudunk biztosítani.

A Klinika biológiai kezelés centrum, ezért az összes Európában elérhető gyógyszert rutinszerűen tudjuk alkalmazni, illetve lehetőség van klinikai gyógyszervizsgálati programban történő részvételre is. Ha már a gyógyszerek nem segítenek, akkor nagy tapasztalattal bíró sebészekből álló team tervezi meg és végzi el a műtéti kezelést. Sürgős esetben munkánkat segíti a hét minden napján 24 órában működő sürgősségi osztály.

A leggyakrabban előforduló kérdésekkel kapcsolatban Dr. Miheller Pál egyetemi docens (STéG) által összeállított betegtájékoztatókat alább olvashatják:

A colonoscopia betegtájékoztatót megtekintheti, vagy letöltheti <<itt>>