Kóros kövérség sebészete

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felmérései szerint jelenleg kétmilliárd túlsúlyos, kifejezetten elhízott ember él a Földön. Európában a felnőtt lakosságának több mint fele túlsúlyos vagy elhízott. Az elmúlt 20 évben a legtöbb országban kétszeresére növekedett az elhízottak aránya. Európában a felnőtt lakosság körében Magyarországon a legmagasabb a túlsúlyosak aránya.

A túlsúlyos embereknél az életminőséget érintő mindennapos problémák mellett lényegesen gyakrabban fordulnak elő a szív- és érrendszeri betegségek (magas vérnyomás, a szívinfarktus és a stroke), a 2-es típusú cukorbetegség, számos daganatos betegség és ízületi kórkép, de okozhat a túlsúly áttételesen alvási apnoét és légzésproblémákat, epekövességet és depressziót is.

A súlycsökkentés sebészeti úton történő kezelése biztosítja hosszú távon a legjobb eredményeket. Csökkenti a kísérőbetegségek előfordulását, javítja az életminőséget és segít egészségesebben élni. Az elhízás műtéti kezelése egy gyorsan terjedő sebészeti ág. A két leggyakrabban alkalmazott beavatkozás a gastric sleeve, a csőgyomor képzés és a gastric bypass, a gyomor áthidalás. Ezeket a műtéteket laparoszkóposan, apró bemetszéseken keresztül a hasüregbe vezetett eszközökkel végezzük.

Klinikánkon lehetőség van a Semmelweis Kft keretein belül, nem állami finanszírozott keretek között, magánellátás útján a fenti műtéti beavatkozásokra. Kérem tekintse meg az alábbi három tájékoztató összefoglalót és amennyiben szeretne szakorvosnaikkal találkozni, úgy kérem legyen kedves a +36 1 550 7007 telefonszámon vagy info@semmelweiskft.hu email címen megkeresni minket.

Prof. Dr. Merkely Béla a Semmelweis Egyetem rektora
az elhízás okozta társbetegségekről beszél:

„Kinek ajánlott a testsúlycsökkentő műtét?”
Dr. Merkel Keresztély a Semmelweis Kft. bariátriai sebésze:

Bariátriai Műtétek
Prof. Dr. Szíjártó Attila bemutatja a Semmelweis Kft szolgáltatásait:

Az ellátásról bővebb információkat <<ITT>> kaphat.