A Semmelweis Egyetem Sebészeti Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikán (STéG) az országban elsőként valósul meg olyan progresszív betegellátás, melyben belgyógyász és sebész gasztroenterológusok együtt vesznek részt a napi munkában. Ennek eredményként a sebész-belgyógyász kollégák közösen referálókon vagy a betegek ágya mellett beszélik meg a betegekkel kapcsolatos diagnosztikai és terápiás teendőket. A betegek sorsáról, esetleges sürgős műtétről gyors és hatékony döntések születnek.

A progresszív betegellátás keretében elsősorban a következő kórképek ellátásában veszünk részt: gasztrointestinalis vérzések, akut hasnyálmirigygyulladás, konzervatív kezelésre nem gyógyuló dekompenzált májcirrhosis, hepatorenalis szindróma, súlyos hepaticus encephalopathia, intervenciót igénylő epeúti betegségégek, ikterusok, daganatok és táplálásterápiát igénylő betegek. Az osztályon folyó magas szakmai színvonalú munka alapja, hogy a betegek ellátása az európai, nemzetközi szakmai irányelvek alapján történik. Kollégáink a gasztroenterológus szakma jeles képviselői, többen tagjai a szakterületek vezető testületeinek, részt vesznek a hazai szakmai irányelvek kidolgozásában. Rendszeresen tartanak előadásokat hazai és nemzetközi fórumokon, számos cikk, könyv és könyvfejezet írói és részt vesznek az egyetemen a magyar, német és angol oktatásban és a postgraduális képzésben egyaránt.

A szakmai munka mellett a betegek kényelme is fontos számunkra. A Gasztroenterológiai osztály modern környezetben segíti a betegek gyógyulását. A 30 ággyal működő, felújított osztályon modern, külön fürdőszobás, légkondicionált kórtermek állnak a betegek rendelkezésére. Nővéreink magas színvonalú munkájukkal és emberségükkel támogatják a betegek mielőbbi felépülését. Az osztály munkáját dietetikus kolléganő segíti.

Az osztály működésének legfontosabb irányelve, hogy a betegségük miatt kiszolgáltatott embereket szeretettel, emberséggel és odafigyeléssel vesszük körül és legjobb szakmai tudásunkkal segítsük gyógyulásukat.

Telefonszám: +36 20 825 8684
Főnővér: Hőgyes Tünde