A Semmelweis Egyetem az Erasmus+ program keretében az oktatók számára is számos mobilitási lehetőséget kínál. A támogatás oktatói vagy képzési célú mobilitásra használható fel (konferencián való részvételt a program nem támogat).

Az oktatási célú mobilitást azon oktatóinknak ajánljuk, akik külföldi partnerintézményben szeretnének oktatni.

képzési célú mobilitás segítségével a résztvevők külföldi workshopokon, tanfolyamokon vehetnek részt, mely kihat itthoni szakmai fejlődésükre is. A mobilitásnak ez a fajtája akár csoportosan is tervezhető tanulmányút formájában. A képzési célú mobilitás (Erasmus staff week) kereséséhez ajánljuk a következő oldalt: http://staffmobility.eu/staff-week-search

A munkatársak, szakemberek, oktatók Európai Unión belüli mobilitására szánt támogatások elosztása során a hangsúly a felsőoktatási oktatók olyan képzési időszakaira helyeződik, amely során pedagógiai és tanterv kialakítási készségeiket fejleszthetik.

Az Erasmus+ képzési célú mobilitási pályázati felhívásunkat itt, oktatási célú mobilitási pályázatunkat itt, a napidíjat, illetve a km-ben kiszámítandó utazási támogatást itt találja.

További információk: https://semmelweis.hu/erasmus/

Kapcsolattartó: Dr. Schreiberné Seres Nóra – erasmus@semmelweis.hu