Tanfolyamok

„Elements of AI”- Mesterséges intelligencia online kurzus ingyenesen

Időpont: saját beosztás szerint

Készítette: Helsinki Egyetem, Reaktor technológiai tanácsadó cég

Honlap és jelentkezés:

https://www.elementsofai.com

Az Európai Tanács finn elnöksége úgy döntött, hogy ingyenesen elérhetővé teszi a mesterséges intelligencia alapjairól szóló kurzust az EU valamennyi nyelvén. A cél, hogy 2021-re az európai állampolgárok 1%-a elvégezze a tanfolyamot, és megfelelő ismereteket szerezzen a digitális átalakulás és a versenyképesség egyik kulcseleméről, a mesterséges intelligenciáról.

 

„Foundations of Teaching Science and Engineering” MOOC kurzus

Időpont: folyamatos

Szervező: Swiss Federal Institute of Technology (Lausanne)

Honlap és jelentkezés: https://www.edx.org/course/foundations-of-teaching-science-and-engineering

A természettudományos tárgyak hatékony oktatása már két évtizede a tudományos kutatások egyik fontos témája. A kurzus az eredményekre építve mutatja be azokat a módszereket, melyekkel az oktató sikeresen átadhatja tudását, az előadóteremben és a laboratóriumban egyaránt. A tanfolyamból többek között megtudhatjuk:

  • hogyan adjunk hatékony visszajelzést
  • melyek a jó csoportmunka feltételei
  • melyek az értékelés megbízható módszerei
  • és hogyan lehet a hallgatókat probléma-megoldásra és projektszemléletre tanítani

Szakirányú továbbképzések

Képzés neve Intézmény Rövid leírás
e-learning fejlesztés Pannon Egyetem Az e-learning fejlesztő szakirányú képzésünket azoknak ajánljuk, akik szeretnének megtanulni minőségi digitális tananyagokat tervezni és szerkeszteni, valamint az e-learning fejlesztésben nem csak a média-technológia, hanem az oktatás-módszertan iránt is érdeklődnek.
IKT-oktatásmódszertani szaktanácsadó Károli Gáspár Református Egyetem A szakirányú továbbképzés képzés célja olyan pedagógus szakemberek képzése, akik az oktatás területén az eredményesség érdekében hatékonyan használják az információs és kommunikációs technológia oktatást támogató eszközeit és alkalmazásait.
oktatástervezés és digitálistananyag-fejlesztés Eszterházy Károly Egyetem (Eger) A képzés célja olyan digitális tananyag- és tartalomfejlesztő szakemberek képzése, akik az ötlettől a tananyagtervezésen, kivitelezésen, megvalósításon és értékelésen át az egész fejlesztési folyamatot képesek menedzselni.
információs és kommunikációs technológiák (IKT) Debreceni Egyetem A tanulmányok elméleti megalapozásához szükséges speciális tudáson túl a képzést elvégzők a digitális eszköz és programismeret, a digitális tartalomtervezés és tananyagfejlesztés magas szintű ismereteit sajátítják el.
oktatástervezés és digitálistananyag-fejlesztés Óbudai Egyetem A képzés célja olyan digitális tananyag- és tartalomfejlesztő szakemberek képzése, akik az ötlettől a tananyagtervezésén, kivitelezésén, megvalósításán és értékelésén át az egész fejlesztési folyamatot képesek menedzselni.