Részletek

a program címe

a program jellege

a program formája

célcsoport

helyszín

EduPub

könyvbemutató, cikkreferáló

online beszélgetés

előadó és gyakorlatvezető oktatók

online

A program célja:

Olyan rendszeres oktatói közösségépítő fórum teremtése, melyben közös szakirodalom-feldolgozás alapján alkalom nyílik az együtt gondolkodásra, az oktatási gyakorlatban felmerülő problémák és ötletek megvitatására, tudásmegosztásra.

A program jellege:

Az oktatási témájú publikációk rövid bemutatása után informális hangulatú, tematikus beszélgetés. 

Az érdeklődésre számot tartó könyveket és szakcikkeket a résztvevők választják ki és mutatják be röviden. A publikációk kiválasztásában segítséget nyújt szakirodalom gyűjteményünk, de előzetes egyeztetés alapján további források is feldolgozhatók. A további részletek a program Moodle-felületén (EduPub) találhatók.

Részvételi feltételek:

  1. Ez egy rendszeres fórum, melynek alkalmai egymással nem állnak összefüggésben, bármelyikre becsatlakozhat az Egyetem bármely oktatója és hallgatója.
  2. Regisztrációs kérdőív előzetes kitöltése.
  3. Aktív részvétel a beszélgetésekben – online alkalom esetében ehhez webkamera, hangszóró és mikrofon elengedhetetlenül szükséges.

Helyszín: Zoom (link a Moodle-felületen, első belépéskor a Beiratkozás gombra kattintva)

Belépés a Moodle-felületre

Tervezett időpont:

2024. november 22. 14:00-16:00

JELENTKEZÉS

Programfelelős és kapcsolattartó: Kozma Borbála

Programterv

2023

Digitális eszközökkel a lemorzsolódás csökkentéséért és a tehetséggondozásért – „Let your data tell a story!”

szeptember 29. 14:00-16:00

Az EduPub keretében bemutatkozik az IntelliBoard, mely a tanulási-tanítási folyamatban láthatóvá teszi az oktatói erőfeszítéseket és az egyéni tanulási utakat anélkül, hogy az oktatókra plusz feladat hárulna. Ehhez nem szükséges más, mint a mindennapi kurzustevékenységek megjelenítése a Moodle-ban, hogy az IntelliBoard a háttérben automatikusan elkészíthesse számunkra az elemzéseket, melyek alapján időben támogatást tudunk nyújtani a lemaradó hallgatóknak, valamint felfigyelhetünk a kiemelkedő tehetségekre.

Mariana Lima Robson (director, account manager) angol nyelvű bemutatója után interaktív megbeszélést tartunk a résztvevőkkel az IntelliBoard alkalmazhatóságáról a Semmelweis Egyetemen.

 
 
 
 
 
 
 
 
2022
december 9.
14:00-16:00

Kálmán Orsolya: Tanulásközpontú felsőoktatás

Első rendezvényünkön Dr. Kálmán Orsolya, az Oktatásfejlesztési, -módszertani és -szervezési Központ felsőoktatás-pedagógiai szaktanácsadója mutatkozik be Tanulásközpontú felsőoktatás című könyvével, melyről bővebb leírást az alábbi honlapon olvashatnak.