Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. július 25.
348845 Összes oltás

EUniWell: European University for Well-being

A „European University for Well-being” egy több európai egyetemből álló szövetség, melynek célja, hogy hozzájáruljon a jólléti gazdaság megteremtéséhez. Az Európai Tanács álláspontja szerint a társadalmi jóllét önmagában is érték, ugyanakkor szorosan összefügg a gazdasági növekedéssel, emiatt fontos megfelelő figyelmet fordítani rá a döntéshozatali folyamatok során.

Az EUniWell célja, hogy a partneregyetemek olyan közös projektekben vegyenek részt, melyek multidiszciplináris megközelítésben, hallgatókkal, cégekkel és a non-profit szférával együttműködésben képesek növelni a társadalmi jóllétet. A projektek olyan kutatásokat, képzéseket és együttműködéseket foglalnak magukban, melyek által az egyetemek nemcsak a társadalomra vannak hatással, de biztosítják az intézményekben tanuló hallgatók és munkatársak jóllétét is.

HONLAP

Partneregyetemek:

  • Leiden University (Hollandia)
  • Linnaeaus University (Svédország)
  • University of Birmingham (Egyesült Királyság)
  • University of Cologne (Németország)
  • University of Florence (Olaszország)
  • University of Nantes (Franciaország)
  • Semmelweis Egyetem (Magyarország)

 

FELHÍVÁS OKTATÓKNAK ÉS HALLGATÓKNAK

Instilling “Human Literacy” into our Educational Processes (EUniHuLi)

Fontosnak tartja az interkulturális és a digitális kommunikáció, a kritikus gondolkodás, valamint az etika oktatását az egyetemen? Jelentkezzen nemzetközi tapasztalatcserénkre, és osssza meg ötletet, illetve jógyakorlatait az EUniHuLi projekten belül!

Az első Seed Funding Call keretében támogatást nyert projekt a humán műveltség (Human Literacy) oktatására vonatkozó jógyakorlatokat kívánja feltárni a partneregyetemeken. A projekt által vizsgált négy fő terület az interkulturális és a digitális kommunikáció, a kritikus gondolkodás, valamint az etika oktatása az intézményekben (akár külön tantárgy keretében, akár más tantárgy részeként). Összefoglaló letöltése az egyes területekről ->

Oktatók és hallgatók jelentkezését egyaránt várjuk az oktatasmodszertan@med.semmelweis-univ.hu e-mail-címen. Az e-mailben jelölje, hogy mely témák érdeklik a felsoroltak közül. A jelentkezést követően egyeztetésre kerül sor a partneregyetemek oktatóival és hallgatóival az online, angol nyelvű tapasztalatcsere időpontjáról.

Várjuk jelentkezését az oktatasmodszertan@med.semmelweis-univ.hu e-mail-címen!