Szeretne rendszeres értesítést kapni a közelgő oktatási témájú konferenciákról? Iratkozzon fel hírlevelünkre! A konferenciákat eseménynaptárunkban is megtalálja.

Networkshop 2024

Időpont: 2024. április 3-5. szerda-péntek

Honlap: https://nws.comp-rend.hu/

Helyszín: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Eger

 

 

A HUNGARNET Egyesület immár 33. alkalommal rendezi meg 2024. április 3-5. között Egerben az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem együttműködésével a felsőoktatás, a köznevelés, a kutatás és a közgyűjtemények legrangosabb hazai számítógép-hálózati és alkalmazási informatikai konferenciáját, a NETWORKSHOP-ot.

Az elmúlt év kiemelkedő informatikai vezérgondolata és fejlesztési iránya a szinte minden területen megjelenő mesterséges intelligencia (MI) fejlesztése és alkalmazása volt, ezért abszolúte kiemelendő fókuszpontnak gondoljuk ezt konferenciánkon is, tkp. a tárgyalt témáink mindegyike szempontjából, különös tekintettel általában a szolgáltatásfejlesztéseknél és a tartalomszolgáltatásban, de a „smart university” vagy a digitális bölcsészet és az adatelemzés szempontjából, ill. a döntéselőkészítés, szakértői rendszerek tekintetében különösen. Mindennek etikai és jogi informatikai vonatkozásai csakúgy érdekesek, mint a műszaki-fejlesztési megoldások, vagy a szükséges kapacitások kérdései.

A konferencia fókuszpontjai többek között:

  • a felsőoktatás és köznevelés digitális transzformációja;
  • okosiskola, okosegyetem – az oktatási intézmény, mint digitális ökoszisztéma
  • az adatmenedzsment általános kérdései, különös tekintettel a nyílt hozzáférésű kutatási adatok sorsára és kezelésére;
  • az információs és a hálózati informatikai biztonság kérdései;
  • az adatrepozitórium-rendszerek és hálózatok

 

Mellearn 2024 – Hatékony tudástranszfer és képességfejlesztés az egyetemekkel a digitális transzformáció idején

Doktoranduszok és 3 egyetemi oktató számára a konferencián való részvétel ingyenes, amennyiben részvételi szándékukat jelzik nekünk a monzeger.katalin@semmelweis.hu e-mail-címen.

FRISSÍTÉS: 1 szabad oktatói hely maradt

Időpont: 2024. május 15. szerda

Honlap, felhívás

Helyszín: Óbudai Egyetem, 1034 Budapest, Bécsi út 96/B.

Szervező: MELLearN – Felsőoktatási Hálózat az Életen Át Tartó Tanulásért Egyesület, Óbudai Egyetem

 

 

 

 

 

A MELLearN Felsőoktatási Lifelong Learning Hálózat a Magyar Rektori Konferencia és a Tempus Közalapítvány szakmai partnerként és az eucen, azaz az Európai Egyetemek LLL Hálózatának tagjaként 2024. május 15-én tartja a 20. tematikus MELLearN Felsőoktatási Lifelong Learning Konferenciát, melynek fókuszában az egyetemek közreműködésével megvalósuló hatékony tudástranszfer és képességfejlesztés lesz.

A tanácskozáson neves külföldi, hazai előadók és kutatók tárják fel a felsőoktatási környezetben zajló tudásmegosztási gyakorlatok és folyamatok trendjeit, az egyéni, továbbá közösségi képesség-fejlesztés kihívásait a digitális transzformáció tükrében.

Kép forrása: Pasztilla aka Attila Terbócs, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

 

AMEE 2024 – An International Association for Medical Education – ‘Develop your educational career: connect, grow and inspire with AMEE 2024’

Időpont: 2024. augusztus 24-28. (szombat-szerda)

Helyszín: Bázel + online

Honlap

Szervező: AMEE

 
 
2024. augusztus 24-28. között rendezik meg Bázelben az orvosi és egészségügyi képzésben részt vevők számára világszinten legfontosabb konferenciát.
Az AMEE-t (An International Assocation for Medical Education) 1972-ben Koppenhágában alapítottak azzal a céllal, hogy elősegítse az orvosi és egészségügyi képzésben részt vevő oktatók közötti tapasztalatcserét. A nemzetközi szervezet 1973 óta minden évben megszervezi éves kongresszusát valamely európai városban.