Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2022. május 18.
530637 Összes oltás

Belföldi események

Szeretne rendszeres értesítést kapni a közelgő oktatási témájú konferenciákról? Iratkozzon fel hírlevelünkre! A konferenciákat eseménynaptárunkban is megtalálja.

Az Erasmus+ ajtókat nyit – Konferencia az inklúzió jegyében

Időpont: 2022. június 1. szerda, 09:00-16:00

Honlap

Helyszín: Danubius Hotel Helia (1133 Budapest, Kárpát u. 62-64.)

Szervező: Tempus Közalapítvány

 

 

 

 

 

 

Az Erasmus+ program egyik legfőbb célkitűzése a társadalmi befogadás erősítése, amely az idei konferencia fókusza is, ahol kiemelkedő, jó példaként szolgáló projektek mutatkoznak be. Többek között bemutatják 2022 nívódíjas Erasmus+ projektjeit: nyelvtanulást segítő applikáció, a diákok mentális egészségéhez hozzájáruló program, a mezőgazdaság fenntarthatóvá tétele – ez csak néhány példa az izgalmas és hasznos témákat feldolgozó kezdeményezések közül.

 

Mellearn 2022 – Felsőoktatási Lifelong Learning: Új kihívások és megoldások – A modellváltás és a COVID Pandémia hatásai

Doktoranduszok és 2 egyetemi oktató számára a konferencián való részvétel ingyenes, amennyiben részvételi szándékukat jelzik nekünk a monzeger.katalin@semmelweis-univ.hu e-mail-címen.

Időpont: 2022. június 8. szerda, 09:30-18:00

Honlap, felhívás

Helyszín: Milton Friedman Egyetem, 1039 Budapest, Kelta u. 2.

Szervező: MELLearN – Felsőoktatási Hálózat az Életen Át Tartó Tanulásért Egyesület, Milton Friedman Egyetem

A tanácskozás témája rávilágít arra, hogy milyen irányokban változik és módosul a hazai felsőoktatási lifelong learning a fenntartói modellváltás és a globális kihívások közepette. Megjelennek a fenntarthatósági célokhoz kapcsolódó kérdések, csakúgy, mint az európai környezetben zajló felsőoktatási innovációkhoz kapcsolódó fejlesztések a digitalizáció, a mobilitás, a minőség, a hozzáférés és a felsőoktatás missziói kontextusában.

Tervezett szekciók:

A.) Tudástranszfer a felsőoktatás és a munkaerőpiac szegmensei között
B.) Új iparágak a felsőoktatásban
C.) Minőség és multidiszciplinaritás az élethosszig tartó tanulásban
D.) Covid előtt – Covid után. Oktatás, foglalkoztathatóság – empíria, kutatások eredmények a COVID tükrében
E.) A digitális paradigmaváltás a felsőoktatás pedagógiai gyakorlatában – digitális elméleti keretmodellek és empirikus jógyakorlatok
F.) Hallgatói, doktorandusz szekció – a jövő kihívásai

 

 

PROFFORMANCE Zárókonferencia – Fókuszban a felsőoktatásban oktatók teljesítménye (hibrid)

Időpont: 2022. június 16. szerda, 10:00-16:45

Honlap

Helyszín: Budapest

Szervező: Tempus Közalapítvány, PROFFORMANCE, Innovációs és Technológiai Minisztérium

 

 

 

 

A konferencia a PROFFORMANCE – Assessment Tool and Incentive Systems for Developing Higher Education Teachers’ Performance – (Mérési eszköz és ösztönző rendszer kidolgozása a felsőoktatásban dolgozó oktatók teljesítményének fejlesztéséhez) elnevezésű projekt zárórendezvénye, amelynek célja az oktatás-tanulás minőségének javítása az Európai Felsőoktatási Térségben, egy oktatói teljesítményértékelési eszköz és ösztönző rendszer kidolgozása, jó példák gyűjtése és megosztása révén.

Az esemény középpontjában az akadémiai oktatók teljesítményének értékelési eszköze áll, emellett a jógyakorlatok bemutatásával együtt átadásra kerülnek a Nemzetközi Felsőoktatási Oktatói Díjak. A rendezvény során bemutatásra kerül az újonnan induló PROFFORMANCE Felsőoktatási Jógyakorlat Adatbázis.

Online események

Szeretne rendszeres értesítést kapni a közelgő oktatási témájú konferenciákról? Iratkozzon fel hírlevelünkre! A konferenciákat eseménynaptárunkban is megtalálja.

Online e-learning seminar for university professors

Időpont: 2022. május 23-27. 17:00

Helyszín: online

Honlap

Szervező: Ávilai Katolikus Egyetem

The Catholic University of Ávila (Spain) has extensive experience in e-learning. Since June 2020, we have organised several courses and seminars on e-learning skills which have been attended by more than 70,000 professors from all over the world.
 
In order to further promote online education, they plan to offer the 5th “Online e-learning seminar for university professors” in which any professor who needs it can participate free of charge.

 

The use of escape rooms in health professions education  – AMEE webinar

Időpont: 2022. június 9. csütörtök 11:00

Helyszín: online

Honlap

Szervező: AMEE (An International Association for Medical Education)

Escape rooms are a team exercise, whereby participants discover and solve various puzzles within a fixed amount of time. Escape rooms are typically situated within one or multiple rooms, which are decorated in a specific theme, to offer an immersive experience. Both commercial and educational escape rooms exist. Educational escape rooms are increasingly being utilised within health professional’s education for both clinical and non-clinical learning objectives. Examples of non-clinical learning objectives include, but are not limited to, teamwork, problem-solving and leadership.

 

I. Felsőoktatás Felsőfokon Konferencia

 

 

 

 

 

 

 

Időpont: 2022. június 15-16. szerda-csütörtök

Helyszín: online

Honlap

Szervező: ELTE

A rendezvény plenáris és szekcióelőadásain nemzetközileg is ismert kutatók, szakértők mutatják be eredményeiket, tapasztalataikat a felsőoktatásban folyó oktatói tevékenység átalakulásáról, a trendekről, gyakorlatokról elsősorban az oktatásmódszertan területére fókuszálva.

 

Design, effectiveness and research related to serious games – AMEE webinar

Időpont: 2022. június 22. szerda 15:00

Helyszín: online

Honlap

Szervező: AMEE (An International Association for Medical Education)

Serious games are increasingly being used for education. They provide challenging, often motivating forms of learning. What design characteristics make them effective and motivating; and why? And what are critical factors for successful implementation? Finally, we’ll discuss how research on effectiveness of games can be performed and share results.

 

MoodleMoot 2022

 

 

 


Időpont:
2022. június 24. péntek

Helyszín: online

Honlap

Szervezők: Papp Gyula és Vágvölgyi Csaba

 

Külföldi események

Szeretne rendszeres értesítést kapni a közelgő oktatási témájú konferenciákról? Iratkozzon fel hírlevelünkre! A konferenciákat eseménynaptárunkban is megtalálja.

ICED22 – Sustainable Educational Development

 

 

 

Időpont: 2022. május 31. (kedd) – június 3. (péntek)

Honlap

Helyszín: online + Aarhus

 

AMEE 2022 – An International Association for Medical Education

Időpont: 2022. augusztus 27-31. (szombat-szerda)

Helyszín: Lyon + online

Honlap

Szervező: AMEE

Pályázat ingyenes részvételre

2022. augusztus 27-31. között rendezik meg Lyonban az orvosi és egészségügyi képzésben részt vevők számára világszinten legfontosabb konferenciát.
 
Az AMEE-t (An International Assocation for Medical Education) 1972-ben Koppenhágában alapítottak azzal a céllal, hogy elősegítse az orvosi és egészségügyi képzésben részt vevő oktatók közötti tapasztalatcserét. A nemzetközi szervezet 1973 óta minden évben megszervezi éves kongresszusát valamely európai városban.
 
Az OFMSZK pályázatot hirdet a konferencián való személyes részvétel támogatására (utazás, szállás és részvételi díj) 2 fő (1-1 FOK és GYTK) oktató részére. A pályázatra a Fogorvostudományi és a Gyógyszerésztudományi Kar oktatói pályázhatnak, és a pályázat elbírálásánál előnyt élveznek azok, akik korábban részt vettek az OFMSZK által meghirdetett oktatásfejlesztési pályázatokon, oktatói alapképzéseken vagy továbbképzéseken. További részletek ->

 

 

EAIR 2022 – Accelerating the Future of Higher Education

Időpont: 2022. szeptember 4-7. (vasárnap-szerda)

Helyszín: Málta + online

Honlap

Szervező: The European Higher Education Society (EAIR)