JA Best ReMaP – Joint Action on implementation of validated best practices in nutrition
2020.10.01.- 2023.09.30
Projekt tartalma, célja:
A tervezett együttes fellépés azon túlmenően, hogy a kiemelt szakmai témákban (tápanyag-adatbázis, marketing, közétkeztetés) elősegíti a jó gyakorlatok elterjesztését, lehetőséget biztosít arra is, hogy egy összegzésre és alkalmazásra kerüljön egy olyan szemlélet, módszertan, amely hozzásegít ahhoz, hogy a szakmai alapon tervezett népegészségügyi intézkedések a gyakorlatban, az érintettek szintjén is eredményesen megvalósulhassanak. Az együttes fellépés teret adhat a táplálkozáshoz kapcsolódó hazai egészségpolitikai eredmények nemzetközi megosztására, disszeminálására is.
A Best ReMaP Közös Fellépés a táplálkozástudomány három gyakorlati területére fókuszál:
- egy adott tagállamban a fogyasztóknak ajánlott élelmiszerek összetevőinek vizsgálata
- a gyermekeket célzó élelmiszer marketing európai szintű szabályozásának megtervezése
- állami szervezetek élelmiszer közbeszerzéséhez jó gyakorlatok megosztása és gyakorlati bevezetése.
Projekt szereplők:
Konzorciumvezető: Szlovén Nemzeti Népegészségügyi Intézet NIJS
EMK szerepvállalása: konzorciumi tag
További konzorciumi tagok/partnerek:
- The Federal Ministry Republic of Labour, Social Affairs, Health and Consumer Protection Austria
- SCIENSANO Belgium
- The Ministry of Civil Affairs of Bosnia and Herzegovina Bosnia and Herzegovina
- The National Center of Public Health and Analyses Bulgaria
- Croatian Institute of Public Health Croatia
- Ministry of Health Cyprus
- The Danish Veterinary and Food Administration Denmark
- Ministry of Social Affairs of Estonia Estonia
- The Finish Institute for Health and Welfare Finland 11 French Agency for Food, Environmental and Occupational Health Safety France
- Max Rubner-Institut, Federal Research Institute of Nutrition and Food Germany
- Institute of Child Health Greece
- Semmelweis University Hungary
- Department of Health Ireland
- Istituto Superiore di Sanita’ Italy
- The Centre of Decease Prevention and Control Latvia
- Ministry of Health of Lithuania Lithuania
- Public Health Regulation Department, Ministry for Health, Malta Malta
- The National Institute for Public Health and the Environment Netherlands
- The Medical University of Silesia Poland
- Directorate-General of Health Portugal
- The National Institute of Public Health Romania 24 Institute of Public Health of Serbia „dr Milan Jovanović Batut” Serbia
- The Austrian Agency for Health and Food Safety Austria
- Institute of Public Health of Federation of Bosnia and Herzegovina Bosnia and Herzegovina
- Public Health Institute of Republic of Srpska Bosnia and Herzegovina
- Copenhagen Municipality Denmark
- The National Institute for Health Development Estonia
- Santé publique France France
- The National Institute of Pharmacy and Nutrition Hungary
- The Food Safety Authority Ireland
- The Centre for Health & Diet Research Ireland
- The Open University Ireland
- Ministry of Health of Latvia Latvia
EMK kontakt:
név: Aszalós Zoltán
telefon: + 36 1 488 7635
e-mail: aszalos.zoltan@emk.semmelweis.hu