Május közepén ért véget a 14 héten át tartó, 2021-ben indított, idén így 3. alkalommal lezajlott Jelen és jövő gyógyítása: adatvezérelt egészség és mesterséges intelligencia című szabadon választható kurzus. A tantárgy felelőse igazgatónk, dr. Szócska Miklós, az EKK dékánja, a kurzus vezetője operatív igazgatóhelyettesünk, dr. Lám Judit egyetemi docens, az oktatásban a Semmelweis Egyetem neves oktatói és az EMK több szakértője, így dr. Joó Tamás, dr. Palicz Tamás és dr. Davidovics Krisztina is részt vett. A kurzuson az Egyetem öt karának hallgatói vettek részt.

A kurzus célja a jövő egészségügyi szakembereinek felkészítése a gyógyításban zajló digitális forradalomra, megismertetése az egészségügyben zajló digitális fejlesztési irányokkal, a jövő gyógyításában egyre nagyobb szerepet kapó digitális megoldásokkal, az adatok alkalmazásának jelentőségével, az adatokon alapuló döntéshozatal fontosságával. 

A 2024. május 16-ai záró eseményen igazgatóhelyettesünk, dr. Palicz Tamás mesteroktató tartott előadást az egészségügy kiberbiztonsági vonatkozásairól. Ezt követte a kurzus követelményeit sikeresen teljesítő hallgatók – a jövő egészségügyének sajátosságairól és kihívásairól – 11 vizsgafilmjének megtekintése.

A szavazás eredményeként az „iMI a rendelőben” címmel a mesterséges intelligencia többfunkciós alkalmazása a háziorvosi rendelőben témában készített videó lett a győztes. A nyertesek jutalma, hogy a csapat valamennyi tagja lehetőséget kapott a 2025. évi a MEMT és az EMK által közösen szervezett IME Adatvezérelt egészség és kiberbiztonság konferencián való részvételre. Várjuk őket szeretettel.

A videó ITT tekinthető meg.

A győztes csapat tagjai: Fehér Imre Aladár, Habány Csongor Máté, Hermann Artúr Fülöp, Kovacsik András, Megyaszai Ábel Domonkos, Nagy Péter Gergely, Veréb Gergely

Gratulálunk minden hallgatónak! 

Galéria

4kép