A Magyar Kórházszövetség XXXVI. Kongresszusán Mátraházán igazgatónk, dr. Szócska Miklós előadása nyitotta meg a Digitális egészségügy, mesterséges intelligencia nevű szekciót. Igazgatóhelyettesünk, dr. Palicz Tamás moderálta a Mesterséges intelligencia a patológia területén – úton a rendszerképesség felé – egészségpolitikai és intézményi aspektusok című kerekasztal-beszélgetést, amelyen dr. Joó Tamás is meghívott vendégként szerepelt.

Munkatársaink számos előadás és egy szakmai tréning keretében mutatták be az intézetünkben zajló munkát.

Dr. Kovács Eszter az egészségügyi dolgozók közötti feladat-átadás lehetőségeit mutatta be a TaSHI nemzetközi projekt tapasztalatai alapján. Az öt európai országban lezajlott 3 éves pilot munka eredményeit nemrégiben publikálták. A konklúziók között szerepel, hogy a feladatok átadása (task shifting) kedvező munkakörnyezetet eredményez, növeli a dolgozók és a páciensek elégedettségét is. További részletek a projekt honlapján olvashatók.

Dr. Cserháti Zoltán Fazekas Nórával közösen vezette a jó hangulatban zajló tréninget „Menedzsment készségek a digitális átalakulás idején” címmel. Majd ezt követően az egészségügyi dolgozók számára szükséges új készségekről tartott előadást, bemutatta az OKFŐ koordinálásában megvalósuló H-PASS (H-PASS the Health Professionals’ and the “DigitAl team” SkillS advancement) projektet, valamint egy, az egészségügyi intézményvezetők vezetővé válásával és szerepkonfliktusaival kapcsolatos kutatás eredményeit ismertette meg a hallgatósággal.

Dr. Pénzes Melinda előadásában a nikotinmentes egészségügyi intézményi stratégia kialakításának lehetőségeit ismertette.

Az EMK standján vártuk a képzéseink, projektjeink iránt érdeklődő résztvevőket.

Galéria

6kép