2023. május 16-17-én intézetünk adott otthont a H-PASS the Health Professionals’ and the “DigitAl team” SkillS advancement projekt hivatalos nyitó rendezvényének 6 ország képviselőinek (Ciprus, Görögország, Magyarország, Olaszország, Litvánia és Románia) részvételével.

A 3 éves program során orvosok, ápolók és gyógyszerészek számára pilot képzési modulok valósulnak meg. A cél olyan képzési programok fejlesztése, amelyek az egészségügyi szakemberek digitális és transzverzális készségeinek fejlesztését biztosítják innovatív eszközök segítségével, ezáltal elősegítve a hatékony csapatmunkát és a betegelégedettség növekedését.

A programnak szintén fontos elemét jelenti az egészségügyi dolgozók köréből olyan „digitális változási bajnokok” kiképzése,  akik képesek a program oktatására és a hálózatépítésre, ezáltal munkájukkal hozzájárulnak a modern digitális készségek és kompetenciák elterjedéséhez, az ehhez szükséges magatartásbeli változáshoz.

A H-PASS projekt megvalósításában kormányzati intézmények, egyetemek, kutatóintézetek, oktatókórházak, egészségügyi szolgáltatók, egészségügyi képző intézmények és egy virtuális valóság környezetet fejlesztő informatikai vállalat vesznek részt.

A projekt az Európai Unió EU4Health programjának társfinanszírozását élvezi, megvalósításáért koordinátorként az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) felel.  

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központja társult partnerként vesz részt a közös munkában, szakembereink a projekt szakmai előkészítésében is aktívan részt vettek.

Galéria

4kép