Az Egészségügyi Menedzserképző Központ 2021. március 5-én kreditpontos továbbképzést indít a bevezetésre kerülő praxisközösségi rendszerről. Hogyan újul meg a háziorvosi alapellátás mikro és makro szinten? Milyen teendőik lesznek a háziorvosoknak ahhoz, hogy a praxisközösségek részeivé váljanak? Hogyan tudnak felkészülni a NEAK finanszírozásra történő átálláshoz, a közös cég alapításához és a gazdálkodáshoz? Ezekre a kérdésekre is választ ad az Oftex adatbázisban is elérhető képzésünk.

A résztvevők a program során részletesen megismerhetik, hogy milyen változásokat hoz a háziorvosok életében az átalakítás és milyen lépéseket kell megtenniük ahhoz, hogy a jogszabályoknak megfelelően megtalálják a maguk számára legkedvezőbb gazdasági, jogi és finanszírozási megoldásokat. Felkészülési lehetőséget kapnak a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő finanszírozásra történő átálláshoz, a közös cég alapításához és a gazdálkodáshoz, finanszírozási ismeretekkel, üzleti terv készítésével és kontrolling alapismeretekkel. Gyakorlati ismereteket szereznek a praxisközösségek megalapításához és működtetéséhez a már működő praxisközösségek tapasztalatai alapján.

A  program koordinátora a praxisközösségek hazai és nemzetközi elméletének és gyakorlatának ismert szakértője, Dr. Sinkó Eszter.

Előadóink a hazai praxisközösségi programokban meghatározó szerepet vállaló orvosok, közgazdászok és finanszírozási szakértők.

A szakmai program 20 kreditpontra minősített: az egészségbiztosítás, az egészségügyi szervezés, a háziorvostan és a csecsemő-gyermekgyógyászat területén szakmai pontszámként elszámolható.

A képzés indulása: 2021. március 5.

A képzés vége: 2021. március 27.

A program 27 tanórából áll (3 blokk, egyenként 9 tanóra), 3 hétvégén zajlik, alkalmanként másfél napot vesz igénybe és vizsgával zárul.

A tanfolyam a járványügyi helyzet miatt távoktatásban (online) valósul meg.

Díja: 48.000 Ft

Jelentkezési határidő: 2021. február 24.

JELENTKEZÉS

Mindazok jelentkezését várjuk, akik az alapellátásban képzelik el a jövőjüket és szeretnék mélyrehatóan megismerni a praxisközösségek működését.

Kapcsolattartó:

Horkai Viktória

horkai.viktoria@emk.semmelweis.hu

+36 20 663 2033

semmelweis.hu/emk/oktatas/treningek-es-tovabbkepzesek/praxiskozosseg-a-gyakorlatban/