Miben rejlik a BőrŐrök sikerének titka? Balsai Móni színművésznő szerint – aki 2019 áprilisában programunk mellé állt – a közös hang megtalálása a diákokkal, a tudományos ismereteknek a fiatalok nyelvén, humorosan és tabuk nélkül történő átadása a siker egyik kulcsa, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy ez idáig már több mint 3000 diák vett részt a 2018 januárjában indult eseménysorozat előadásain. A színművésznő az RTL Klub Híradójának elárulta azt is, hogy kozmetikus végzettsége és ennek köszönhetően különleges vonzódása a bőrhöz segítette abban, hogy küldetésének érezze a program felkarolását, s jelenlétével, szavaival is népszerűsítse az eddig egyedülálló kezdeményezést.
Az interjúban megszólal Prof. Dr. Sárdy Miklós, a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika igazgatója – egyben a program ötletgazdája – is,  aki kiemeli, hogy a bőrproblémák valamilyen szinten az egész lakosságot érintik, azonban az iskolákban ezekről szinte semmit sem tanulnak a diákok.
Éppen ezért a kezdeményezés célja, hogy kötetlenül, tabuk nélkül beszéljenek a klinika szakemberei szexualitásról és fogamzásgátlásról, nemi- és bőrbetegségekről, a tetoválások és piercingek veszélyeiről, anyajegyekről és fényvédelemről, általános higiéniáról, vagy a sok tinédzser életét megkeserítő pattanásos kórképekről.
Átfogó, tanulságos bölcsességeket, az iskolákban nem oktatott sok új információt is kapnak őszinte, szókimondó, mégis szórakoztató formában az idelátogató középiskolások, akik az interjúban nyilatkozó kísérőtanár szerint rendkívül nyitottak az itt elhangzó témákra.

Az RTL Klub Híradójában megjelent riport megtekinthető ittBalsai Móni színművész teljes nyilatkozata pedig ezen a linken érhető el.

Az eseményen készült fotókat Mátrahegyi Rita és Kovács Attila készítette.

A cikket írta: Németh Gabriella