Tisztelt Betegeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. november 1-én bevezetésre került az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT).

Az EESZT egy internet alapú adatbázis kórházak, háziorvosok, szakrendelők, patikák és a lakosság számára. A rendszer segítségével kezelőorvosa könnyebben átlátja a korábbi vizsgálatok, orvosi ambuláns lapok, zárójelentések eredményeit, illetve a felírt és kiváltott vagy ki nem váltott receptekről is képet kap.  A rendszerben minden ellátási esemény, vizsgálat, beutaló, recept megjelenik.

A rendszerben keletkezett e-receptet papír alapú recept nélkül a patikákban lehet kiváltani új típusú chip-es személyi igazolvánnyal, vagy régi típusú személyi igazolvánnyal és TAJ kártyával.  Más személy receptjeit továbbra is a hagyományos módon váltjuk ki: a nyomtatott felírási igazolással (2018 végéig megegyezik a jelenlegi nyomtatott recepttel és az orvos minden esetben köteles ezt kiállítani).

A rendszerben visszamenőlegesen adatok egyelőre nem töltődnek fel, csak a rendszer indulását követő adatokat tartalmazza.  Korábbi adatok feltöltését egy későbbi fejlesztési időszakban tervezik.

A rendszerben keletkezett dokumentumokhoz az eeszt.gov.hu oldalon keresztül Önök is hozzáférnek.  Bejelentkezni ügyfélkapus hozzáféréssel és TAJ számmal kell. Ezen portálon keresztül kérhet értesítést e-mailben az elkészülő vizsgálati eredményekről, az ellátás során keletkező dokumentumokról. Megtekintheti e-receptjeit, vizsgálati dokumentumai, e-beutalóit.  Továbbá rendelkezhet az EESZT-be kerülő adatainak, dokumentumainak hozzáférhetőségéről, és ha szükségesnek érzi, korlátozhatja az e-profiljának feltöltését.

Az Önt ellátó orvos végzettségének illetve intézményi szerepkörének megfelelő tartalmakat érhet el a rendszerben.

Gyógyszerészek csak a nyitott, még ki nem váltott e-recepttel kapcsolatos információkat tekinthetik meg. A korábban felírt vények közül csak azokat látják, amelyeket az adott patikában váltott ki a beteg. 

További információ: e-egeszsegugy.gov.hu

http://medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/reflektorfenyben_az_egeszsegugy__kinek_mit_kell_tennie_a_kozos_ter_indulasaig?utm_source=newsletter&utm_medium=medicalonline_hirlevel&utm_campaign=20221

Forrás: e-egeszsegugy.gov.hu, házipatika.com, http://medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/reflektorfenyben_az_egeszsegugy__kinek_mit_kell_tennie_a_kozos_ter_indulasaig?utm_source=newsletter&utm_medium=medicalonline_hirlevel&utm_campaign=20221