PSZICHOLÓGIAI MŰTÉTI FELKÉSZÍTÉS

 

A pszichológiai felkészítés célja, hogy a betegséggel, műtéttel járó élethelyzettel és az ebből fakadó érzésekkel, nehézségekkel való megküzdésben támogatást nyújtsunk. Átfogó iránymutatást kívánunk adni, amellyel a személyes erőforrások mozgósításához, a megküzdés növeléséhez szeretnénk hozzájárulni, ezzel Önt támogatni a műtéti siker elérésében. Minderre azért fektetünk hangsúlyt, mert egyre több adat támasztja alá azt, hogy az orvosi oldal mellett a műtét körüli időszakban alkalmazott pszichológiai intervencióknak szerepe van a jobb prognózis elérésében. Például ma már evidencia, hogy a betegek szorongásszintjének csökkentése a műtétet megelőzően hatásos módja a posztoperatív fájdalomkezelésnek.

A műtéti esemény – típusától függetlenül – érzelmek sorát mozgósíthatja. Ezek megjelenése természetes velejárói az operáció körüli időszaknak, ugyanakkor az egyén pszichológiai jól-létét befolyásolják. Mindezek kezelésére léteznek pszichológiai eszközeink, amelyek a mentális felkészültséget növelik. Ennek felismerése sarkalt minket arra, hogy pácienseinknek biztosítsunk egy olyan programot, amelyben önegyüttérzést mozgósító feladatokat, evidencia-alapú pszichoterápiás technikákat, valamint személyre szabott stratégiák kidolgozásának lehetőségét kínáljuk. Eszköztárat kívánunk nyújtani, amelyek a műtétre készülő pácienseink mentális felkészültségét és egyúttal a felépülés sikerét támogatják.

 

Célunk, hogy magabiztosan nézzen szembe az Ön előtt álló műtéttel!

A felkészülés eredményeként megtapasztalhatják saját erejük mozgósításának lehetőségeit, valamint önbizalmukat erősíthetik abban, hogy saját sorsukat irányítani tudják. A felépülési folyamatban vállalt aktív betegszerep központi eleme pszichológiai programunknak.

 

Programunk egyéni és csoportos formában is elérhető. Érdeklődjön alábbi elérhetőségünkön:

steg.pszichologusok@semmelweis.hu

A műtéti felkészítésen való részvétel érvényes TAJ-kártya mellett ingyenes (TB-finanszírozott).