Hosszú előkészítő munka végére értünk, és 2024. szeptember 17-én végre elindult a várva várt Egészségügyi Adattudomány mesterképzésünk. Ezzel azonban még nem ért véget a folyamat, hiszen a dinamikusan változó adatvezérelt egészségügy területén továbbra is elkötelezetten dolgozunk a képzés folyamatos fejlesztésén.

Köszönjük minden jelentkező bizalmát, hogy minket választottak ennél az egész Európában egyedülálló képzésnél, amelyet több mint 40 hallgató kezdett meg. Biztosak vagyunk benne, hogy együtt egy nagyszerű utazás részesei leszünk az elkövetkező két évben. 

Az évnyitót dr. Lám Judit dékánhelyettes köszöntése indította. A program vezetője, dr. Joó Tamás ismertette a képzés legfontosabb tudnivalóit, valamint dr. Pollner Péter és Kováts Tamás kollégáinkkal kiegészülve mutatták be az adatvezérelt egészségügyi és a mesterséges intelligencia megoldások legújabb fejlesztéseit.

A hallgatók számára rendkívül izgalmas betekintést adtak a képzés szakmai hátterébe és jövőbeni irányaiba. Bemutatkoztak a kurzus jelenlévő oktatói, programkoordinátorai is.

Galéria

5kép

Az Egészségügyi Adattudomány mesterképzés oktatói:
dr. Boussoussou Nóra, dr. Davidovics Krisztina, dr. Gaál Péter, dr. Sinkó Eszter, dr. Palicz Tamás, dr. Pénzes Melinda, dr. Palla Gergely, dr. Sándor Zoltán, Szalóczy Nóra, dr. Szabados Levente, Damsa Andrei, Simonyi András, Gyarmathy Zsófia, Franyó Ádám, Buza Ádám, Illés Tamás, Hajnal Benjámin, Tarcsi Ádám, dr. Tamus Ádám, dr. Tóth Zoltán

A program koordinátora: Kóródi Rita

egészségügyi adattudomány mesterképzésAz első évfolyam rendkívül sokszínű, három fontos csoportból érkeztek hallgatóink, akik mindannyian kulcsfontosságú szereplői lesznek a jövő adatvezérelt egészségügyi fejlesztéseinek.

Köztük vannak a teljesség igénye nélkül a szakterületet ismerő klinikusok, gyógyszerészek, védőnők. A 2. fontos csoportot alkotják azok a technológiai szakemberek, akik fejlesztési és/vagy programozási tapasztalattal rendelkeznek, valamint a 3. csoportot olyan rendszerszervezők és koordinátorok alkotják, akik képesek lesznek a komplex folyamatokat hatékonyan menedzselni.

Ez a sokféleség biztosítja, hogy a jövő adatvezérelt egészségügyi fejlesztései a legmagasabb színvonalon valósuljanak meg. Büszkék vagyunk arra is, hogy több ismerős arcot üdvözölhettünk az egészségügyi menedzserképzésünkről, ami bizonyítja, hogy nemcsak jó élmény nálunk tanulni, de megéri visszatérni is!