Intézetünk szakértői is részt vettek a 2024. június 14-én, pénteken megrendezett Mozgás Éjszakája eseményen. Hajnalig várták azokat, akik két sportág között meglátogatták a sátrunkat az Olof Palme sétányon, hogy egészségükért a sport mellett a megelőzés terén is lépéseket tegyenek.

Mozgás Éjszakája csoportkép EMK stand

Élénk érdeklődés mellett zajlott a funkcionális mozgásminta-szűrés és tanácsadás Szilágyi Gergő segítségével. A felmérésen résztvevők megtudhatták, hogyan fejleszthetik a mozgásukat, milyen erősségeik, kihívásaik vannak például a mozgástartomány, hajlékonyság terén. Konkrét tippeket is kaphattak, mit érdemes otthon gyakorolniuk.

Csecsődi Éva és Schmidt Judit dietetikusok táplálkozási tanácsadással várták azokat, akik kíváncsiak voltak rá, hogyan alakítsák egészségügyi állapotuk, életmódjuk és fizikai aktivitásuk alapján az étrendjüket, mire figyeljenek a mindennapi bevásárlás, étkezés során.

Mozgás Éjszakája 2024  dietetika

A Semmelweis Egyetem Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet munkatársai, dr. Karsai István Kevin és dr. Csokonay Gergő digitális szájüregi szűrés („szájszkenner”) keretében vizsgálták meg a jelentkezők fogsorát, a monitoron megjelenő digitális kép által látványosan rávilágítva a megelőzés fontosságára és a lehetséges beavatkozási pontokra.

A zökkenőmentes szervezéséért, koordinálásáért Kenesei-Kalló Andrea és Jóni Dániel munkatársaink feleltek. Nélkülük nem valósulhatott volna meg az EMK részvétele a közel 20 ezer embert megmozgató rendezvényen.

Köszönet nekik is a kitartó és lelkes munkájukért.

Találkozzunk jövőre is!

További fotó az eseményről a Mozgás Éjszakája közösségi média oldalán található.